Excelsior slaat eerste slag en legt ambitieuze en fanatieke Redouan el Yaakoubi vast

6 april 2021

Excelsior Rotterdam heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De ambitieuze en fanatieke centrale verdediger Redouan el Yaakoubi (25) heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Winnaarsmentaliteit
,,Wij willen vanaf volgend jaar weer fris en herkenbaar voor de dag komen en zijn nadrukkelijk op zoek naar spelers die bij deze ambitie passen’’, stelt algemeen directeur Ferry de Haan. ,,Redouan el Yaakoubi past nadrukkelijk in dat plaatje. Hij kwam relatief laat in het betaalde voetbal terecht, maar heeft met Jong FC Utrecht en Telstar laten zien dat hij niet alleen flinke stappen heeft gezet, maar ook dat hij over een enorme winnaarsmentaliteit beschikt. Bij ons wil hij de volgende stap in zijn ontwikkeling gaan zetten en wij vinden dat hij een speler is die binnen onze visie past.’’

Beste versie van jezelf
,,Ik houd niet van verliezen’’, zegt Redouan el Yaakoubi zelf. ,,Niet van wedstrijden verliezen, maar ook niet van duels verliezen. Als dat gebeurt laat ik dat merken, dan ben ik wel iemand die zijn mond opentrekt. Ik ben heel ambitieus, kan het niet begrijpen als mensen zonder ambities of doelen leven. Zo zit ik niet in elkaar. Ik vind dat je elke dag de beste versie van jezelf moet zijn.’’

Verder helpen
Juist met deze mentaliteit moet hij een bijdrage gaan leveren aan de ambities van Excelsior. ,,Ik ga altijd voorop in de strijd en probeer anderen daarin mee te nemen. Excelsior is een grote club. Veel mensen kijken naar Excelsior, de club heeft niet voor niets jaren in de Eredivisie gespeeld. Er zijn heel veel jongens die via Excelsior een mooie stap hebben gezet en ik hoop dat ik dat ook kan doen. Maar het belangrijkste is om mijn uiterste best te doen en de club verder te helpen.’’

Goed gevoel
De in Utrecht geboren El Yaakoubi begon met voetballen bij USV Elinkwijk. Via VV De Meern kwam hij op zijn 21e bij FC Utrecht terecht. Na twee seizoenen in Jong FC Utrecht ging hij naar Telstar. ,,Daar heb ik me onder leiding van Andries Jonker goed kunnen ontwikkelen. Nu was ik op zoek naar een club waar de druk wat hoger is. Excelsior kwam in december op mijn pad. De club liet merken dat ze echt goed hebben gekeken wat voor speler ze binnenhalen. Excelsior heeft een plan en dat sprak mij aan. Het gevoel was goed en daarom heb ik nu al besloten dat ik dit moet doen.’’

Rust en kalmte
Hoewel hij in zijn carrière op veel verschillende posities speelde, staat hij het liefst centraal achterin. ,,Ik ben iemand die hard in de duels is, maar ook goed kan voetballen en dus de opbouw graag wil verzorgen. Ik heb ook een prima snelheid en ben – ondanks dat ik niet heel lang ben – een goede kopper. Ik kan ook als rechtsback uit de voeten en als verdedigende middenvelder, maar centraal achterin heeft mijn voorkeur. Ik denk dat ik op een niveau ben, dat ik rust en kalmte uitstraal op het veld en andere jongens kan meenemen.’’

Ambitieus
El Yaakoubi is ambitieus en niet alleen als voetballer. Aanvankelijk combineerde hij zijn voetbalcarrière met de universitaire studie bestuurs- en organisatiewetenschappen. Dat bleek helaas niet te doen, maar dat gaf hem wel de ruimte om een andere droom op te pakken: het opzetten van een eigen stichting om kinderen uit zijn eigen wijk Overvecht te helpen. Na twee en een half jaar voorwerk ging zijn stichting Durf te dromen zo’n acht maanden geleden van start.

Schoolvakken en sociale vaardigheden
,,Wat wij doen is scholing en talentontwikkeling voor kinderen uit Overvecht. Dat doen we met schoolvakken en door ze sociaal professionele vaardigheden aan te leren. We hebben inmiddels zo’n 200 kinderen die we helpen en dat doen we met een groep van zo’n 50 docenten en anderen die betrokken zijn bij de stichting. Nu ik bij Excelsior kom voetballen, kan ik dit blijven doen. Dat vind ik prettig, want ik adem de stichting. Ik ben nu nog bij letterlijk alles betrokken. Ik ben wel bezig om meer taken over te dragen, maar dat heeft tijd nodig. Daar ga ik dus de komende twee jaar ook aan werken.’’

Talentontwikkeling
Het thema talentontwikkeling spreekt hem dus enorm aan. Als voetballer probeert hij ook zijn teamgenoten te helpen: ,,Ik ben misschien niet super ervaren, maar ik heb inmiddels ruim 100 wedstrijden gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Ik weet dus wel wat van het niveau waarop we spelen. Ik wil mensen graag helpen en stimuleren om verder te komen. Ik heb inderdaad gehoord dat Excelsior dat als club en met zijn maatschappelijke stichting ook doet, dus daar liggen zeker raakvlakken.’’

Pikant duel
Voor hij zich deze zomer in Rotterdam-Kralingen meldt, maakt El Yaakoubi het seizoen uiteraard eerst af bij Telstar. Daar speelt hij op vrijdag 13 april nog een pikant duel tegen zijn nieuwe club. Hij begint te lachen, als het over die wedstrijd gaat: ,,Wat dat betreft ben ik gewoon zakelijk ingesteld. Ik speel nog steeds bij Telstar en Excelsior is dan dus gewoon mijn tegenstander. Ik ga ervan uit dat wij die wedstrijd met 3-0 gaan winnen…’’

Bekijk hieronder de video met het interview met Redouan El Yaakoubi:

Gerelateerd nieuws

wo 1 september 2021

Redouan El Yaakoubi wil het maximale uit zijn carrière halen

Redouan El Yaakoubi is een van de nieuwelingen in het team van Excelsior Rotterdam. De 25-jarige…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets