Ook Thomas Verhaar stopt na dit seizoen als betaald voetballer

7 april 2021

Ook Thomas Verhaar zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière als betaald voetballer. De 33-jarige aanvaller gaat zich richten op zijn trainerscarrière, maar blijft ook als amateurvoetballer actief. Komend seizoen komt hij uit voor Tweede Divisie-club AFC uit Amsterdam.

Teleurstellend jaar
,,Het liefst had ik mijn carrière als betaald voetballer zo lang mogelijk gerekt, wat dat betreft is dit niet helemaal vrijwillig’’, erkent Verhaar. ,,Excelsior en ikzelf hebben echter een teleurstellend jaar achter de rug. De clubs staan dan niet in de rij en dan moet je de conclusie trekken. Ik was al aan het nadenken wat ik wil met mijn trainerscarrière en daar ga ik nu mee verder. Daarnaast wil ik blijven voetballen en die kans krijg ik bij AFC in de Tweede Divisie. Dat vind ik een mooie competitie om in actief te zijn.’’

AFC
Verhaar had kunnen wachten op een club uit het betaalde voetbal, maar hij kiest bewust voor AFC. ,,Ik ben in contact gekomen met AFC via oud-teamgenoot Kenny Teijsse. AFC is vergelijkbaar met mijn oude club VOC. Ik heb met meerdere clubs gesproken, maar bij AFC was het gevoel het beste. Ik had jaren terug al het idee om op dit niveau te gaan voetballen, maar toen kon ik naar Sparta en was de keuze snel gemaakt. Nu kies ik hier alsnog voor.’’

Trainerscarrière
Naast voetbal gaat Verhaar ook verder met de succesvolle Cor Potcast, die hij wekelijks maakt met Sparta-speler Bart Vriends en Excelsior-doelman Maarten de Fockert. Maar het belangrijkste doel voor de toekomst is zijn trainerscarrière: ,,Ik heb mijn UEFA-B al gehaald en wil zo snel mogelijk richting UEFA-A. Ik heb de ambitie om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in het betaalde voetbal. De komende jaren moeten uitwijzen of ik daar de kwaliteiten voor heb.’’

Trots gevoel
De Rotterdammer kijkt met een trots gevoel terug op zijn voetbalcarrière. Hij was al 26 toen hij prof werd bij Sparta Rotterdam, iets waarop hij niet meer rekende. ,,Ik heb mooie dingen bereikt en extreem veel lol gehad. Het is jammer dat het nu eindigt, maar ik heb daar wel vrede mee. De periode bij Excelsior is helaas niet geworden wat ik ervan had verwacht en dat is heel vervelend. Je werkt ergens keihard voor, maar ziet dat het eigenlijk nergens toe leidt. Dat is pijnlijk en dat doet ook iets met je.’’

Kampioenschap
Liever kijkt hij terug op de mooie momenten. Hoogtepunt was het kampioenschap van de Eerste Divisie met Sparta Rotterdam in 2016, maar ook het avontuur bij Ajax Cape Town was mooi. Thomas Verhaar is met Excelsior in gesprek om te zien welke rol hij eventueel nog bij de club kan spelen, maar concreet is dat nog niet. Naast alle genoemde activiteiten gaat Verhaar zich ook een dag in de week bezighouden met de maatschappelijke stichting Verenigde Straten, die straatvoetbal en pleintjessport wil stimuleren. Ook verwachten zijn vriendin en hij hun tweede kindje: ,,Daarom wil ik vanaf volgend jaar ook eindelijk een vaste papadag inplannen.’’

Gerelateerd nieuws

wo 12 april 2023

Thomas Verhaar komend seizoen trainer van Excelsior onder 21

Thomas Verhaar wordt komend seizoen hoofdtrainer van Excelsior onder 21. De 35-jarige Rotterdammer is al actief…

Lees meer

vr 10 maart 2023

Assistent-trainer Thomas Verhaar verlengt contract met twee jaar

Excelsior Rotterdam heeft de nog lopende overeenkomst met Thomas Verhaar opengebroken. Het contract van onze assistent-trainer…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets