Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI biedt ‘The power of Choice’

7 mei 2021

Maurice Hazelebach is een van de eigenaren van onze mobiliteitspartner Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI. Dit bedrijf zit al sinds 1988 bij hem in de familie. Wat hem, naast de mensen met wie hij via het bedrijf in contact komt, vooral aanspreekt is de mobiliteitsrevolutie waarin we ons bevinden: ,,Het gaat ineens heel hard met de ontwikkelingen en dat is te gek.’’

,,Ik had altijd gezegd: ik ga niet in de auto’s.’’ Het lijkt een bijzondere ontboezeming die Maurice Hazelebach doet in de showroom van autobedrijf Dubbelsteyn in Dordrecht. ,,Ik heb zelf niet bijzonder veel met auto’s, meer met mensen. Ik ben destijds redelijk voor het blok gezet, haha. ‘Als je het wilt, moet je het nu wel gaan doen’, kreeg ik te horen. Anders moesten ze een ander pad zoeken voor het bedrijf. Toen heb ik de stap toch gezet en daar heb ik zeker geen spijt van.’’

,,Wij verkopen een heel mooi product, en je krijgt daar ook een leuke club mensen omheen’’, motiveert hij de keuze om toch ‘in de auto’s’ te gaan. ,,De mensen die hier werken, maar ook onze relaties. Dat zijn allemaal mensen met een verhaal en dat vind ik leuk. Als je kijkt naar de aanschaf van een auto dan zit daar denk ik 30 procent ratio in en de rest is emotie.’’

Om dat laatste te onderbouwen, wijst hij op het succes van MINI: ,,MINI is er in 2001 bij gekomen en dat was toen nog echt een merk erbij. Inmiddels is de showroom die we voor MINI’s hebben te klein geworden. Daarom investeert Dubbelsteyn in een nieuwe Flagship Store voor het merk MINI, naast het huidige pand aan de Mijlweg. MINI is geen typisch automerk maar meer een lifestyle merk. Het marktaandeel van MINI is de laatste jaren serieus gestegen. De restwaarde van de MINI is bovendien hoog, dus de totale costs of ownership per saldo laag en dat vertaalt zich in de scherpe leasetarieven zowel privé als zakelijk.’’

Naast MINI is Dubbelsteyn al 53 jaar BMW-dealer en De Fonkert in Numansdorp – dat in 2018 werd overgenomen – zelfs al 55 jaar. Maurice heeft Dubbelsteyn in 2008 samen met Toni Kohrt overgenomen en in 2018 is Christiaan Dols erbij gekomen. ,,Maar we doen het hier met z’n 129’en’’, verwijst hij naar het totale team. De slogan van het bedrijf is niet voor niets ‘Join the Family’, een tekst die goed past bij het ‘Samen Sterk’ van Excelsior.

Naast de mensen geniet Maurice ook van de ontwikkelingen in de autobranche: ,,Het is echt een enorme transformatie waar we voor staan’’, stelt hij. ,,Dat vind ik te gek. De autobranche is lang best conservatief geweest, maar de ontwikkelingen gaan nu heel hard. BMW is daarin altijd een voorloper geweest. BMW AG was heel snel met CO2-reductie en zijn koploper in elektronica en softwaretoepassingen. Wat dat betreft is BMW enorm aan het omturnen van een automobielfabrikant naar een techbedrijf.’’

Klanten zullen echt ‘the power of choice’ ervaren: BMW en MINI zullen mobiliteit bieden naar ieders wens, daarin wil Dubbelsteyn ook leidend zijn de komende jaren. Deze transformatie heeft ook gevolgen voor Dubbelstein | De Fonkert: ,,Twee derde van onze collega’s in de werkplaats heeft net zulke schone nagelriemen als jij en ik en dat wordt alleen maar meer.’’ Ook de toename van het aantal elektrische auto’s is enorm, stelt Maurice. Eén op de vijf verkochte nieuwe MINI’s in 2020 was een elektrische. Dat geeft wel aan hoe hard dat gaat.’’

Een andere verandering is die van het bezit van een auto naar gebruik: ,,Wij zullen dan meer mobiliteitsoplossingen aanbieden en dat zal zich niet beperken tot een auto. Daar zit misschien een scooter bij, een fiets, openbaar vervoer. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt, zoals dat in de muziekwereld al gebeurt met streaming. Dat kan met mobiliteit ook. Je ziet dat met die deelscooters al gebeuren. Dat is geen proces van vandaag op morgen, maar het is waanzinnig om daarover na te denken.’’

Intussen is Dubbelsteyn | De Fonkert al twee jaar mobiliteitspartner van Excelsior. Spelers en medewerkers rijden sindsdien BMW of MINI. Daarnaast steunt het bedrijf Excelsior4All, met een elektrische auto voor het project Talentontwikkeling = Topsport. ,,Wij doen veel aan MVO, steunen vooral regionale initiatieven. De filosofie van Excelsior4All sprak ons enorm aan. Wat ik enorm mooi vind, is dat Excelsior een van de grootste maatschappelijke stichtingen heeft van het betaalde voetbal. De club wil mensen helpen en bij elkaar brengen en dat past heel erg bij ons bedrijf.’’

Dit interview verscheen eerder in het Excelsior Rotterdam Rotterdam (april 2020)

Meer Business nieuws

wo 27 oktober 2021

Welkom bij Excelsior: Sub.Link

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

di 26 oktober 2021

Online poker room GGPoker partner van Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam en GGPoker zijn voor dit seizoen een samenwerking aangegaan. GGPoker verbindt zich als partner…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
Almere City FC

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 14 november, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
Almere City FC

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 14 november, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
Almere City FC

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 14 november, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
Almere City FC

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 14 november, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets