Excelsior Rotterdam contracteert spits Thijs Dallinga

6 mei 2021

Excelsior Rotterdam heeft de talentvolle spits Thijs Dallinga vastgelegd. De 20-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Dallinga is afkomstig van FC Groningen en debuteerde eerder in het betaalde voetbal voor FC Emmen. De ambities van de 20-jarige aanvaller passen bij die van de Kralingse club, zo stelt hij.

Gretig en leergierig
Directeur Ferry de Haan: ,,Thijs Dallinga is een jonge en talentvolle aanvaller, die echt gekozen heeft voor zijn eigen ontwikkeling. Hij wil zo veel mogelijk speelminuten gaan maken en vindt Excelsior daar de juiste club voor. Hij is een spits die heel erg gretig en leergierig is. Daarom past hij goed binnen de ambities van onze club. Hij kijkt ernaar uit om in Rotterdam met zijn nieuwe teamgenoten aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te starten.’’

Positief gevoel
,,Ik heb een heel positief gevoel bij Excelsior Rotterdam’’, zei Thijs Dallinga zelf nadat de papieren waren ondertekend. ,,Dit is een mooie club, die precies past bij wat ik op dit moment voor ogen heb van wat goed is voor mij. Ik moet minuten gaan maken, dat is het allerbelangrijkste. FC Groningen heeft mij ook een nieuwe aanbieding gedaan, maar ik denk dat de kans op speeltijd bij Excelsior groter is en daarom heb ik deze keuze gemaakt.’’

Gezamenlijk doel
,,Excelsior heeft de ambitie om terug te keren naar de Eredivisie en ik wil ook naar dat niveau. Dat is dus een mooi doel om gezamenlijk aan te werken.’’ Bij FC Groningen kwam hij dit seizoen als invaller vijf keer in actie op dat niveau. Bij zijn debuut in Groningen, tegen RKC Waalwijk, maakte hij bijna meteen een doelpunt: ,,Kostas Lamprou pakte die bal helaas nog net. Uiteindelijk bleek het overigens ook buitenspel geweest te zijn, dat verzachte het een beetje. Maar een doelpunt was natuurlijk mooi geweest bij mijn debuut.’’

Goed gevoel
Via zijn zaakwaarnemer hoorde hij van de interesse van de Kralingers. Hij sprak eerst telefonisch met Marinus Dijkhuizen en had daarna in Rotterdam een gesprek met Ferry de Haan. ,,Ik had direct een goed gevoel bij de club. Ik heb het ook over Excelsior gehad met Adrie Poldervaart en met Mo El Hankouri, de broer van Redouan. Zij waren ook positief en dat versterkte mijn gevoel om naar Excelsior te komen. Ik heb het gevoel dat deze club bij mij past.’’

Allround spits
Gevraagd naar wat voor speler hij is, antwoordde hij: ,,Ik zie mezelf als allround spits. Ik heb mezelf ontwikkeld tot een aanvaller die kan worden aangespeeld in de diepte, maar ook als aanspeelpunt kan fungeren. In de jeugd heb ik altijd veel doelpunten gemaakt en in de voorbereiding bij Groningen was ik topscorer. Het is leuk dat Marinus Dijkhuizen zelf ook spits is geweest, de klik is daardoor wel sterker denk ik. Hij heeft zelf ervaring als aanvaller en daar kan ik van leren.’’

Goede lichting
Thijs Dallinga (2000) werd geboren in Groningen. Hij speelde voor FC Siddeburen en VV Hoogezand. In 2012 vertrok hij naar de jeugdopleiding van FC Emmen. ,,We hadden een goede lichting met jongens als Kjell Scherpen en Thijs Oosting. Met de jeugd van FC Emmen speelden we vaak tegen Excelsior, ook hiernaast op het jeugdterrein. In de onder 19 stonden we samen bovenin de competitie. Op mijn zeventiende ging ik naar de selectie van FC Emmen en mocht ik debuteren. Ik was destijds de jongste doelpuntenmaker in de eerste divisie.’’

Debuut
Onder leiding van Dick Lukkien promoveerde FC Emmen dat seizoen naar de Eredivisie, maar Dallinga besloot de overstap te maken naar FC Groningen. ,,Van jongs af aan zat ik met mijn vader bij die club op de tribune en het was mijn droom om in dat stadion te debuteren. Dat heeft zeker meegespeeld bij mijn keuze. Ik heb daar mijn debuut gemaakt, maar mijn uiteindelijke doel was basisspeler worden. Als ik langer was gebleven, had dat misschien kunnen lukken, maar ik heb het gevoel dat Excelsior op dit moment beter bij mij past.’’

Rotterdam
Dallinga woont al langer op zichzelf in Groningen en dus verwacht hij geen problemen als hij straks met zijn vriendin de overstap maakt naar Rotterdam: ,,Zij speelt volleybal op hoog niveau en heeft ook ambities met haar sport, dus wie weet. Mijn doel met Excelsior is om komend seizoen zo hoog mogelijk te eindigen en in elk geval de play-offs te halen. Met FC Emmen heb ik gezien dat het dan alle kanten op kan gaan, maar het belangrijkste is om eerst die play-offs te halen.’’

Gerelateerd nieuws

zo 8 mei 2022

Fans kiezen Thijs Dallinga als speler van het jaar

Thijs Dallinga sloot het seizoen afgelopen vrijdag met 32 doelpunten niet alleen af als topscorer van…

Lees meer

za 1 januari 2022

Topscorer Thijs Dallinga: ‘Ik laat me niet gek maken’

Op 6 mei 2021 presenteerde Excelsior Rotterdam Thijs Dallinga als aanwinst voor het seizoen 2021-2022. Een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets