Excelsior Rotterdam stelt Nick Kersten aan als technisch directeur

21 mei 2021

Excelsior Rotterdam stelt Nick Kersten aan als technisch directeur. De 36-jarige Kersten komt over van N.E.C. Nijmegen en tekent bij de Kralingers een contract voor drie seizoenen. Met het aanstellen van Nick Kersten wordt de volgende stap gezet in het neerzetten van een voetbaltechnische organisatiestructuur die past bij de visie van de club.

Nieuwe functie bij Excelsior
,,De functie van technisch directeur is nieuw bij Excelsior en daarom hebben we goed gekeken waar voor ons als club de grootste uitdaging en ons onderscheidend vermogen ligt’’, zegt voorzitter Bob de Lange. ,,Het is een complexe functie waarbij rekening gehouden moet worden met een heleboel club specifieke factoren. In ons geval betekent dit met name dat we slim moeten scouten om in een vroegtijdig stadium talentvolle spelers binnen te halen. Qua budget is het voor ons lastig concurreren met veel andere clubs en dus moeten wij dat op een andere manier gaan invullen. Daarnaast is het essentieel dat we aan een speler alles bieden om zich zowel binnen als buiten de lijnen te ontwikkelen. Ook wordt de overstap vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal steeds belangrijker. Hier zal steeds meer de nadruk op komen te liggen.’’

Samen verder ontwikkelen
Algemeen directeur Daan Bovenberg: ,,Door zijn vakinhoudelijke achtergrond en ervaring in het scouten van talent, het laten doorstromen van jeugdspelers en samenstellen van een selectie met transferwaarde, beschikt Nick over precies deze eigenschappen. De afgelopen jaren heeft Nick bij N.E.C. laten zien dat hij met beperkt budget een elftal neer kan zetten dat transferwaarde vertegenwoordigt. Ook op de transfermarkt heeft hij mooie resultaten geboekt. In de gesprekken met Nick kwam zijn ambitie naar voren om de volgende stap te zetten en ook meer op de voorgrond te treden. Qua profiel past ook dit goed bij de koers die we inslaan en waar we als club voor staan. Jonge ambitieuze mensen de kans geven de volgende stap te zetten in hun carrière en samen de club verder te ontwikkelen.’’

Scouting en jeugdopleiding als pijlers
,,Ik zie het als een prachtige kans die Excelsior me biedt en ik kijk er heel erg naar uit om bij deze club te beginnen’’, zegt Nick Kersten. ,,Ik heb verschillende gesprekken gevoerd met Daan Bovenberg en het bestuur en daar sprak veel vertrouwen uit. Dat vertrouwen was voor mij een belangrijke reden om voor Excelsior Rotterdam te kiezen. Het is een mooie en stabiele club en ik kan me heel goed vinden in de visie die Excelsior voor de toekomst heeft. Scouting en de jeugdopleiding worden de belangrijkste pijlers, waarmee we gestaag gaan bouwen aan een elftal dat weer om promotie moet gaan spelen. Ik zie dat als een enorme uitdaging en heb er vertrouwen dat de samenwerking met Daan Bovenberg zeer prettig zal verlopen.’’

De volgende stap
Kersten is sinds 2007 werkzaam voor N.E.C. Nijmegen. Hij kwam daar binnen als vrijwillig scout van de jongste jeugd. ,,Daarna heb ik alle stappen doorlopen’’, zegt hij. ,,Uiteindelijk ben ik na het vertrek van de laatste technisch directeur Remco Oversier samen met de algemeen directeur verantwoordelijk geworden voor alle technische zaken. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van het samenstellen van de selectie, aan- en verkoopbeleid, aansturen van scouting en technische staf. Nu ben ik toe aan de volgende stap en die kans krijg ik bij Excelsior. Ik ga er alles aan doen om mezelf verder ontwikkelen en daarmee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en de ambities van de club.’’

Meer Nieuws

ma 27 juni 2022

Nathan Tjoe-A-On verlengt contract met twee seizoenen

Nathan Tjoe-A-On heeft zijn contract bij Excelsior Rotterdam met twee seizoenen verlengd. De 20-jarige vleugelverdediger is…

Lees meer

zo 26 juni 2022

Wij zijn straks helemaal klaar voor een nieuw Eredivisieseizoen

Naar aanleiding van het bericht over het vertrek van onze technisch directeur Nick Kersten klom algemeen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN