Excelsior Vrouwen eindigt op derde plek van play-offs Poule B

29 mei 2021

Het was alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2020-2021 voor de Excelsior Rotterdam Vrouwen. In het eigen van Donge & de Roo stadion werd gespeeld tegen de vrouwen van SC Heerenveen. Dit leverde een wedstrijd op met twee gezichten en een hele spannende eindfase. Uiteindelijk werd er jammer genoeg met 2-3 verloren van de Friezen.

Lastige eerste helft
De eerste helft was een lastige voor de ploeg van Richard Mank. SC Heerenveen was de dominante ploeg en had veel balbezit. Hoewel Excelsior Rotterdam er bijna twee keer goed uitkwam via Nadine de Breij en Joy Kersten. Laatstgenoemde gaf een goede voorzet op Isa Kagenaar, maar die kon helaas niet op doel koppen omdat de bal onderschept werd door een speelster van SC Heerenveen. Na deze momenten volgde helaas de eerste goal van SC Heerenveen. Na een miscommunicatie achterin kon Willienne ter Beek makkelijk binnenschieten.

Kansen creëren
Hoewel Excelsior Rotterdam na dit tegendoelpunt nog steeds probeerde te counteren, viel al snel de 0-2 via een hoge steekpass die op mooie wijze werd afgemaakt door Kirsten van de Westeringh. Hoewel Excelsior Rotterdam dus al vrij snel met 0-2 achter kwam, bleef de ploeg strijden en kansen creëren. Via een corner en tot tweemaal toe een goede actie van Marthe van Erk leken de Kralingers bijna een aansluitingstreffer te maken, maar helaas stonden de keepster van SC Heerenveen en de lat in de weg.

Uitbundig gevierd
In de tweede helft was een veel pittiger en gemotiveerder Excelsior Rotterdam te zien. Anne Bhagerath en Joy Kersten kregen gelijk in de eerste minuten kansen, maar ze misten net het geluk om het doel te treffen. Uiteindelijk werd de aansluitingstreffer toch gemaakt. Naomi Piqué kreeg de bal voor haar voeten en haalde vanaf 35 meter vol uit. De bal ging op prachtige wijze in de rechterhoek en het doelpunt werd uitbundig gevierd. In de 66e minuut werd het 2-2 door Joy Kersten. Zij kreeg uit het niets de bal voor haar voeten in het strafschopgebied van SC Heerenveen en schoot hem overtuigend over de keepster heen.

Derde plek
Hoewel Excelsior Rotterdam de overhand had, moest de ploeg scherp blijven. Gelukkig had Isa Pothof weer een geweldige redding in huis om de stand gelijk te houden. Maar uiteindelijk waren er nog een paar kleine kansen voor de Rotterdammers, maar was het SC Heerenveen dat aan het langste eind trok. In de 84e minuut kwam er een voorzet vanaf de linkerkant die op miraculeuze wijze in het doel belandde. Uiteindelijk verloor Excelsior Rotterdam dus de laatste wedstrijd van het seizoen, maar de ploeg eindige wel op de derde plek van Poule B.