Excelsior Vrouwen geeft voorsprong in blessuretijd weg

18 mei 2021

Excelsior Rotterdam mocht naar het hoge noorden om de inhaalwedstrijd te spelen tegen SC Heerenveen. De ploeg van Richard Mank speelde een goede wedstrijd en leek de volle buit mee te nemen naar Rotterdam. Helaas maakte SC Heerenveen in de 94e minuut alsnog de gelijkmaker.

Stephanie Coelho Aurelio
Stephanie Coelho Aurelio leek te gaan starten, maar laat in de warming up besloot Richard Mank alsnog om Iris van Bokhoven te laten beginnen. Diezelfde Coelho Aurelio kwam er in de 73e minuut in en zeven minuten later liet zij zich gelijk gelden door de bal hard in het doel te schieten.

Goed begin
Excelsior begon goed aan de wedstrijd tegen de Friezen. Anne Bhagerath werd door keepster Isa Pothof diep gestuurd met een verre uittrap waardoor zij een goede voorzet kon geven op Iris van Bokhoven. Hierna ging het heel even mis achterin bij Excelsior Rotterdam. Een verkeerde pass werd onderschept, waardoor SC Heerenveen gevaarlijk kon worden. Gelukkig was Frederique Nieuwland scherp en kon ze de bal wegwerken.

Halverwege
Na dit moment liet Excelsior Rotterdam zich niet kennen en bleef de ploeg gevaarlijk worden. Zo werd Naomi Piqué een aantal keer diep gestuurd. Hieruit werden een aantal corners verdiend, maar helaas zonder resultaat. De eerste overtreding van de wedstrijd van Nidia Bos was voor de scheidsrechter meteen aanleiding om een gele kaart te geven. Uiteindelijk kreeg Excelsior Rotterdam nog een aantal kansen via Nieuwland, Marthe van Erk en Isa Kagenaar, maar halverwege was het nog steeds 0-0.

Gigantische kans
De tweede helft begon ook goed voor de ploeg uit Kralingen. Marthe van Erk kreeg een gigantische kans, maar speelde de bal net iets te ver voor haar uit waardoor de keepster van SC Heerenveen hem net kon pakken. Na deze kans leek SC Heerenveen steeds sterker te worden en moest Isa Pothof een paar keer ingrijpen om haar doel schoon te houden. Maar uiteindelijk kwam Excelsior steeds meer op de helft van de Friezen. Zo was er een goed moment van Iris van Bokhoven, die de bal afpakte van de tegenstander en een corner verdiende door hard werken.

Geweldig schot
Diezelfde Van Bokhoven kopte uit deze corner de bal door op Lieke Huijsmans, die was meegekomen voor de hoekschop. Zij haalde vol uit en leek te scoren, maar de keepster van SC Heerenveen pakte de bal met een reflex. Uiteindelijk was het Stephanie Coelho Aurelio die de score in de 80e minuut opende met een geweldig schot. Na de goal leek Excelsior met een de volle drie punten te gaan terugkeren naar Rotterdam. Maar helaas maakte SC Heerenveen na een slotoffensief in de 94e minuut de gelijkmaker, waardoor het helaas maar bij één punt bleef.