Excelsior Rotterdam legt ervaren verdediger Sven Nieuwpoort vast

27 juli 2021

Excelsior Rotterdam heeft Sven Nieuwpoort vastgelegd. De 28-jarige ervaren centrale verdediger tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Nieuwpoort kwam eerder onder meer uit voor Ajax, Almere City, Go Ahead Eagles, De Graafschap en SC Cambuur.

Ervaren speler
Technisch directeur Nick Kersten: ,,Sven is een grote en fysiek sterke centrale verdediger, gepokt en gemazeld in zowel de Eredivisie als Keuken Kampioen Divisie. Hij heeft zo’n 200 wedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal en is met drie clubs gepromoveerd. Hij past precies in het profiel dat wij voor ogen hadden. Wij zijn blij dat een ervaren speler als hij voor Excelsior Rotterdam heeft gekozen. Hij is zeer geschikt om zijn ervaring over te brengen op de jonge groep die wij hebben.’’

Samen gaan bouwen
,,Het past inderdaad bij mij om anderen te helpen, dus dat ga ik zeker ook doen’’, stelt Sven Nieuwpoort zelf. ,,Ik vind het belangrijk om ook mezelf buiten het veld te ontwikkelen als mens en daar past het helpen en sturen van teamgenoten zeker bij. We hebben een jong team en we moeten dus samen gaan bouwen aan een stabiel elftal. Ik vind mezelf niet oud, maar met mijn 28 jaar ben ik wel de oudste van deze groep en ik heb natuurlijk de nodige ervaring.’’

Mooie club
Na zijn periode bij SC Cambuur had Nieuwpoort een aantal club in zijn hoofd waar hij graag naartoe wilde en daar zat Excelsior Rotterdam ook bij: ,,Dus toen de club zich meldde en we een goed gesprek hadden, was het voor mij vrij snel duidelijk dat ik hier graag wil spelen. Excelsior speelt altijd verzorgd voetbal en daar sta ik zelf ook voor. Bovendien is alles altijd goed geregeld hier, ook als je als uitteam op bezoek komt. Ik vind Excelsior Rotterdam een mooie club, een van de mooiere clubs in de competitie.’’

Gewaardeerd
Nieuwpoort werd opgeleid bij Ajax en speelde daarna onder meer voor Almere City FC, Go Ahead Eagles, De Graafschap en SC Cambuur. Met die laatste drie clubs promoveerde hij naar de Eredivisie. In Leeuwarden kampte hij aanvankelijk met een blessure en in zijn tweede seizoen draaide het team zo goed en waren er geen blessures, waardoor hij weinig aan spelen toekwam. ,,Ik heb wel geprobeerd buiten het veld belangrijk te zijn en dat is gelukt denk ik. Ik werd ook zeker gewaardeerd, maar die situatie heeft me wel doen besluiten een andere uitdaging aan te gaan.’’

Ambitieus
Die heeft hij gevonden in Kralingen en hij is nog steeds ambitieus: ,,Ik ben drie keer gepromoveerd en eigenlijk misschien wel vier keer met dat ene jaar bij SC Cambuur dat niet telde. Ik wil nog een keertje omhoog en ik proef aan alles dat Excelsior dat ook wil. Wat dat betreft liggen we denk ik volledig op één lijn. Het is een hartstikke nieuw team, dus we moeten afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen. Maar we hebben vorig jaar aan Go Ahead Eagles en N.E.C. gezien hoe het kan gaan. De concurrentie is heftig, maar in de Keuken Kampioen Divisie kan alles, als je maar op het juiste moment piekt. We moeten dus samen gaan strijden voor promotie.’’

Hartstikke fit
De centrale verdediger stond vanochtend al met de groep op het veld. ,,Qua fitheid zal het in de eerste week wennen zijn. Ik heb natuurlijk nog geen groepstrainingen gehad, maar heb wel elke dag voor mezelf getraind. Uit de medische test bleek ook dat ik hartstikke fit ben. Qua plek in de groep verwacht ik sowieso snel mijn weg te vinden. Ik kende nog niemand van de selectie, deze jongens zijn allemaal nieuw voor mij, maar dat zal heel snel wennen.’’

Bouw jij met ons mee aan de toekomst van Excelsior Rotterdam? Bestel dan nu jouw seizoenkaart via onderstaande link.

Meer Nieuws

vr 21 januari 2022

Excelsior Rotterdam heeft tegen Jong PSV een totale offday

Excelsior Rotterdam had een totale offday op PSV Campus De Herdgang. Op alle fronten werden de…

Lees meer

wo 19 januari 2022

Een elftal feiten: Jong PSV - Excelsior Rotterdam

Jong PSV staat na drie wedstrijden aan kop van de derde periode. Excelsior Rotterdam is dus…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets