Excelsior Rotterdam verliest oefenduel tegen Willem II met 2-0

17 juli 2021

Excelsior Rotterdam heeft het oefenduel tegen Willem II met 2-0 verloren. De treffers van de thuisploeg vielen kort voor en meteen na rust. Excelsior Rotterdam kreeg ook een aantal mogelijkheden, maar kwam helaas niet tot scoren.

Eredivisionist
In Tilburg trof Excelsior Rotterdam Eredivisionist Willem II. Op het terrein van de Willem II Voetbalacademie was er snel een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Kwasi Wriedt probeerde het van grote afstand met een lob, maar zag zijn inzet over het doel van Stijn van Gassel gaan. Ook Excelsior deed in de beginfase van zich spreken, want meteen na de mogelijkheid van Willem II mocht jeugdspeler Jaimy Buter van grote afstand uithalen, maar zijn inzet ging naast het doel.

Gevaarlijk
Van Gassel zag daarna een aantal keer tricolores voor zijn doel opduiken, maar wist de ballen steeds buiten te houden. Toen Willem II na 28 minuten alsnog scoorde, werd deze treffer vanwege buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant was Buter na 35 minuten spelen opnieuw gevaarlijk. Thijs Dallinga ontsnapte aan de linkerkant van het veld en uiteindelijk belandde de bal aan de rechterkant voor de voeten van Buter, maar zijn schot verdween in de handen van doelman Robbin Ruiter.

Felle thuisploeg
Kort voor rust kwam Willem II alsnog op voorsprong. Kwasi Wriedt legde de bal klaar voor Mats Köhlert en die kon van dichtbij binnenkoppen. Hoewel er uiteraard een pauze van een kwartier tussen zat, was dit de fase in de wedstrijd waarin de thuisploeg toesloeg. Een minuut na rust wisten de felle Tilburgers de score namelijk al te verdubbelen via Wriedt. Het werd zelfs meteen 3-0, maar die werd vanwege buitenspel afgekeurd. Tussendoor stuitte Reuven Niemeijer aan de andere op doelman Ruiter.

Dreigend
Excelsior Rotterdam werd nog een paar keer dreigend. Zo gooide Siebe Horemans een lange bal van Brandon Ormonde-Ottewill in een keer voor, maar daar kon Thijs Dalinga net niet bij. Nadat Van Gassel de bal net voor de lijn van het Excelsiordoel had gehaald, voorkwam zijn collega aan de andere kant dat een voorzet van Horemans gevaarlijk kon worden. Die zelfde Horemans was daarna nog dreigend uit een kopbal, terwijl Dave van Delft bijna kon ontsnappen na een lange pass van Redouan El Yaakoubi. Helaas voor Excelsior zat de uitgekomen doelman Ruiter hier opnieuw tussen, waardoor het bij 2-0 bleef.

Trainingskamp
De selectie van Excelsior Rotterdam vertrekt maandag naar Delden voor het jaarlijkse trainingskamp. Daar spelen de Kralingers dinsdag een oefenduel tegen Rood-Zwart en op de terugreis is zaterdag Jong FC Utrecht de tegenstander. De oefencampagne wordt afgesloten op zaterdag 31 juli, als Excelsior Rotterdam in eigen stadion speelt tegen Sparta Rotterdam.