Excelsior sluit trainingskamp af met 2-2 tegen Jong FC Utrecht

24 juli 2021

Excelsior Rotterdam heeft het jaarlijkse trainingskamp in Delden op de terugweg afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht. Alle doelpunten vielen in de tweede helft van het duel, dat achter gesloten deuren werd gespeeld op Trainingscomplex Zoudenbalch.

Aftasten
In de eerste helft was het vooral aftasten tussen beide ploegen die elkaar komend seizoen nog minimaal twee keer gaan tegenkomen. Het duurde dan ook lang voordat de eerste kans te noteren viel. Thijs Dallinga was dichtbij de 0-1 uit een corner, maar die inzet werd gekeerd. Nog voor rust was ook voormalig Excelsior-speler Derensili Sanches Fernandes gevaarlijk namens Jong FC Utrecht en waren Redouan El Yaakoubi en Mats Wieffer dreigend namens Excelsior Rotterdam. Maar na 45 minuten voetbal was het nog steeds 0-0.

Thuisploeg
De tweede helft was amper aan de gang of de bal lag alsnog in het doel. Helaas in dat van Stijn van Gassel. Het was uitgerekend Sanches Fernandes die scoorde. De thuisploeg was meteen dichtbij 2-0, maar dat bleef Excelsior Rotterdam bespaard. Reuven Niemeijer kreeg de kans op de gelijkmaker op aangeven van Siebe Horemans, maar verzilverde deze mogelijkheid niet.

Gelijkmaker
In het laatste deel van de wedstrijd kregen vrijwel alle wissels van Excelsior Rotterdam speeltijd. Het leverde nieuwe energie op en Brandon Ormonde-Ottewill schoot de gelijkmaker binnen. Nadat Oussame Alou uit een vrije trap de lat raakte boven Pascal Kuiper, zorgde Delano Gouda zelfs voor een Kralingse voorsprong. Doordat de bal via Redouan El Yaakoubi zes minuten voor tijd in het eigen doel verdween, eindigde het duel in 2-2.

Prima week
,,We hebben een prima week achter de rug in Delden en deze wedstrijd paste daar goed bij’’, zei Marinus Dijkhuizen na afloop van het duel tegen Jong FC Utrecht. ,,Als collectief hebben we goede dingen laten zien. Helaas was het aan de bal wel slordig. De tweede helft begonnen we slecht, maar na de wissels kwam er nieuwe energie en het was mooi dat Delano scoorde. Hij komt terug van een blessure en dit zal hem een boost geven.’’