Joël Zwarts vertrekt naar het Duitse SSV Jahn Regensburg

15 juli 2021

Joël Zwarts vertrekt met onmiddellijke ingang bij Excelsior Rotterdam. De 22-jarige aanvaller tekent een contract voor drie seizoenen bij het Duitse SSV Jahn Regensburg, dat uitkomt in de tweede Bundesliga. Zwarts stond sinds 2019 onder contract bij Excelsior Rotterdam en voetbalde daarvoor ook al drie seizoenen in onze jeugdopleiding.

Springplank
,,Wij gunnen Joël deze stap van harte, al vinden wij het uiteraard jammer dat hij vertrekt’’, reageert technisch directeur Nick Kersten op het vertrek van de aanvaller. ,,Wij zijn een club waar jonge, talentvolle spelers de kans krijgen om stappen te zetten. Joël heeft zich enorm ontwikkeld in beide perioden dat hij voor ons heeft gespeeld. Eerst in de jeugd en de afgelopen twee seizoenen in het eerste elftal. Hij had eerder aangegeven dat hij graag de volgende stap wilde zetten in zijn carrière en die kans deed zich nu voor. Het is mooi om te zien dat Excelsior Rotterdam een springplank kan zijn naar een aansprekende competitie zoals de tweede Bundesliga. Wij wensen Joël veel succes in Duitsland.’’

Belangrijke rol
,,Excelsior heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling’’, zegt Joël Zwarts zelf. ,,In totaal heb ik vijf jaar bij de club gespeeld. Eerst in de jeugd, waar ik al snel werd doorgeschoven. Dat is top geweest voor mij. Het was een leuke periode, met goede teams en leuke trainers. Daarna ging ik naar Feyenoord, waar ik wel bij het eerste zat, maar niet debuteerde. Via een verhuurperiode bij FC Dordrecht, waar ik ondanks blessures in een paar maanden tijd zes keer scoorde, maakte ik transfervrij de overstap voor een tweede periode bij Excelsior.’’

Mooie transfer
,,In mijn eerste jaar heb ik veel geleerd van Ricardo Moniz, die veel met mij sprak. Afgelopen seizoen had ik helaas veel last van blessures, waardoor ik meer wedstrijden miste dan mij lief was. Het waren helaas niet de beste seizoenen van de club en van de spelers, maar ik heb toch deze mooie transfer verdiend. Excelsior heeft dus een belangrijke rol in mijn carrière tot nu toe gespeeld. En nu begint voor mij een nieuwe periode in een prachtige competitie, met tegenstanders als HSV, Werder Bremen, Schalke, Fortuna Düsseldorf, St. Pauli. Ik kan mijn borst dus natmaken, maar heb er vooral heel veel zin in.’’

Snelle ontwikkeling
Joël Zwarts kwam in 2014 naar Excelsior Rotterdam, waar hij begon in de B2. Twee en een halfjaar later trainde hij voor het eerst mee met de selectie, toen nog onder leiding van Mitchell van der Gaag. Tot een debuut kwam het nog niet, want in de zomer van 2017 vertrok hij naar Feyenoord, waarmee hij onder meer uitkwam in de Youth League. In 2019 keerde hij terug in Kralingen, waar hij zijn handtekening zette onder een contract voor drie seizoenen. Na twee jaar, waarin hij 66 wedstrijden speelde voor de Kralingers en 20 goals maakte, vertrekt de aanvaller nu dus naar SSV Jahn Regensburg.

Meer Nieuws

wo 27 oktober 2021

Excelsior bekert verder na 0-3 overwinning op VV IJsselmeervogels

Excelsior Rotterdam is het TOTO KNVB Bekertoernooi begonnen met een 0-3 overwinning op tweededivisionist VV IJsselmeervogels.…

Lees meer

wo 27 oktober 2021

Publieksinformatie voor onze thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven

Op zaterdag 30 oktober spelen we thuis tegen FC Eindhoven. Na drie overwinningen en drie clean…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
Almere City FC

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 14 november, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
Almere City FC

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 14 november, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
Almere City FC

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 14 november, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
Almere City FC

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 14 november, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets