Oud-Excelsior Esporter Levy is de beste FIFA-speler van Europa

19 juli 2021

Ook op het gebied van Esports doet Excelsior Rotterdam aan talentontwikkeling. Dat blijkt wel uit het feit dat Levy Frederique zich sinds kort de beste FIFA-speler van Europa op de Xbox mag noemen. Van 2017 tot 2019 speelde Levy als Esporter namens Excelsior Rotterdam in de eDivisie.

Hoogtepunt
‘Ik was in tranen, ik had eindelijk mijn droom bereikt’, zei Levy afgelopen weekend tegen het Algemeen Dagblad over het moment waarop hij zich de beste van Europa mocht noemen. Zijn overwinning leverde hem een prijzengeld van 80.000 euro op. Dat hij zich de beste mag noemen, is het voorlopige hoogtepunt in zijn carrière als FIFA-speler. Hij speelt het spel sinds FIFA10 en neemt vanaf 2014 aan toernooien deel.

Top van Nederland
,,In 2017 gaven wij Levy de kans om zijn eerste stappen in zijn professionele carrière te zetten als Esporter van Excelsior en kwam hij namens de club uit in de eDivisie op zowel de Xbox als Playstation”, stelt marketing manager Nicole Deurholt. ,,Hoewel hij nog aan het begin van zijn carrière stond, merkten wij direct dat hij heel talentvol was. Hij behoorde al snel tot de top van Nederland en behaalde ook internationaal successen in het shirt van Excelsior.’’

Hartstikke trots
,,Levy is een intelligente jongen en een nuchtere speler die altijd heldere doelen heeft gehad. Hij heeft zijn ups & downs gekend, maar dat is onderdeel van ontwikkeling. Dat hij het nu tot de beste van Europa heeft geschopt, maakt ons als Excelsior natuurlijk hartstikke trots. Wij zijn een club die als platform dient om mensen te inspireren, motiveren en helpen in hun ontwikkeling. Levy is het bewijs dat je ook op het gebied van Esports bij ons je eerste stappen kunt zetten richting een succesvolle carrière.’’

Omgaan met druk
,,Veel spelen is regel 1’’, antwoordde Levy zelf destijds op de vraag hoe je een goede Esporter wordt. ,,Je moet veel potjes op hoog niveau spelen tegen goede tegenstanders. Ook is het handig als je voetbalinzicht hebt en een goede oog/handcoördinatie.’’ Daarnaast hebben ook Esporters die op hoog niveau spelen te maken met druk. ,,Bij toernooien zit er veel publiek en in de eDivisie staan er camera’s op je gericht. Daar moet je mee kunnen omgaan.’’

Droom
Tijdens het EK was die druk vanzelfsprekend nog hoger. Het eerste doel van Levy, die tegenwoordig als Esporter uitkomt voor Inter Milan, was om zich te plaatsen voor het WK. Tegen het AD zei hij hierover: ‘Dat is echt al sinds ik FIFA speel mijn droom, iets wat ik een keer mee wil maken. Ik heb het altijd vanuit thuis moeten volgen, terwijl ik het idee had dat ik me prima zou kunnen meten met de jongens die wel meededen.’

Om te winnen
Uiteindelijk plaatste hij zich met een plek bij de top 9 niet alleen voor het WK, dat plaatsvindt van 6 tot 8 augustus in Londen, maar ging hij er op het EK uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. Hoewel de concurrentie straks in Londen niet mals is, gaat Levy uiteraard ook naar het WK om te winnen: ‘Ik zal ook het WK ingaan met de droom en het doel om de beker mee naar huis te nemen.’

Meer Nieuws

do 22 juli 2021

Samen terug naar de Mannenhoek: Richard Pattinama (58)

Ook de Mannenhoek keert komend seizoen terug in ons stadion. Richard Pattinama (58) is een van…

Lees meer

di 20 juli 2021

Excelsior Rotterdam wint met 0-12 van VV Rood Zwart

Excelsior Rotterdam is deze week voor de 22e keer op trainingskamp in Delden en bijna traditioneel…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek