Thomas Verhaar toegevoegd aan de technische staf van Excelsior

29 juli 2021

Thomas Verhaar (33) is toegevoegd aan de technische staf van Excelsior Rotterdam. De aanvaller zette afgelopen jaar een punt achter zijn professionele voetbalcarrière, maar keert terug in Kralingen als linietrainer van de aanvallers in onze selectie.

Jonge, gretige trainer
Technisch directeur Nick Kersten: ,,Bij het bouwen aan een nieuw team hebben we nadrukkelijk ook gekeken naar de staf. Wij richten ons op jonge, talentvolle en gretige spelers die zich bij ons verder moeten kunnen ontwikkelen. Goede randvoorwaarden zijn hierbij heel belangrijk en dat begint bij de staf. Naast de ervaren hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen, assistent Marco Gentile en keeperstrainer Ronald Graafland hebben wij eerder met Ruben den Uil al een jonge assistent aangesteld. Met Thomas Verhaar voegen we nu opnieuw een jonge en gretige trainer aan onze staf toe.’’

Stappen zetten
,,Thomas heeft als speler natuurlijk veel ervaring, maar hij heeft ook enorme ambities als trainer. Hij wil zichzelf op dat gebied ontwikkelen om te zien hoe ver hij in het trainersvak kan komen. Wij zien in hem de juiste persoon om onze aanvallende spelers te ondersteunen om stappen te zetten en zich te ontwikkelen. Hij zal als linietrainer drie dagen per week met de aanvallers aan de slag gaan en ook echt onderdeel zijn van onze staf, zodat hij zelf ook de nodige stappen kan zetten.’’

Ervaring opdoen
,,Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik na mijn voetbalcarrière aan de slag wilde gaan als trainer’’, stelt Thomas Verhaar zelf. ,,Na zelf voetballen vind ik dat het allerleukste. Ik heb mijn UEFA-C en -B al gehaald en wil zo snel mogelijk met UEFA-A aan de slag. Bij Excelsior Rotterdam kan ik nu ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen als trainer. Daarbij vond ik het wel belangrijk dat ik dit kan combineren met voetballen bij AFC.’’

Linietraining
,,Mijn verantwoordelijkheid ligt bij de aanvallers. Ik ga aan de slag met de individuele ontwikkeling van de aanvallers, het maken van een persoonlijk ontwikkelplan voor spelers en met wat ze binnen de teamtactiek kunnen doen. Daarnaast verzorg ik de linietraining van de aanvallers en de aanvallende middenvelders. Excelsior Rotterdam werkt veelal met jonge en gretige spelers, die veel trainen en moeten nadenken over het spel. Ik vind het mooi om daaraan te kunnen bijdragen.’’

Nieuwe wind
,,Er waait echt een nieuwe wind bij Excelsior en dat spreekt mij erg aan. Het is heel mooi en leerzaam om onderdeel te zijn van dat proces. Daarom wilde ik niet zomaar drie keer per week hier naartoe komen, op het veld staan en weer naar huis gaan. Ik wil echt onderdeel zijn van de staf en betrokken zijn bij alles wat er gebeurt rond het team. Daardoor is dit voor mij een mooie kans om als trainer te starten.’’

Trainersvak
Het is duidelijk dat Verhaar, die in het betaalde voetbal speelde bij Sparta Rotterdam, Ajax Cape Town en Excelsior Rotterdam, op trainersgebied heel ambitieus is: ,,Ik ben ook toen ik nog bij de amateurs van VOC speelde altijd trainer geweest van jeugdteams, assistent bij het eerste elftal daar en hoofd jeugdopleiding. Je weet nooit hoe goed je daarin wordt, maar ik wil wel voor het trainersvak gaan. Ik moet eerst mijn UEFA-A gaan doen, ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen. Daarom ben ik blij dat Excelsior Rotterdam mij deze kans biedt.’’

Gerelateerd nieuws

wo 12 april 2023

Thomas Verhaar komend seizoen trainer van Excelsior onder 21

Thomas Verhaar wordt komend seizoen hoofdtrainer van Excelsior onder 21. De 35-jarige Rotterdammer is al actief…

Lees meer

vr 10 maart 2023

Assistent-trainer Thomas Verhaar verlengt contract met twee jaar

Excelsior Rotterdam heeft de nog lopende overeenkomst met Thomas Verhaar opengebroken. Het contract van onze assistent-trainer…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets