Excelsior contracteert aanvaller Couhaib Driouech

31 augustus 2021

Excelsior Rotterdam neemt Couhaib Driouech per direct over van SC Heerenveen. De negentienjarige vleugelaanvaller speelde sinds 2016 voor de Friese club en kwam vorig seizoen vijf wedstrijden in actie in de Eredivisie. In Rotterdam wil de rappe aanvaller zich verder ontwikkelen. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen.

Snelheid, creativiteit en een goede actie
Technisch directeur Nick Kersten is blij met de aanvallende versterking: ,,We waren nog op zoek naar aanvallers en Couhaib Driouech past goed in het profiel dat wij hebben opgesteld. Hij is een talentvolle speler met snelheid, creativiteit en een goede actie. In navolging van Marouan Azarkan is hij voor ons daarom een welkome versterking voorin. Couhaib heeft bij SC Heerenveen vooral in de jeugd ervaring opgedaan. Afgelopen seizoen heeft hij vijf keer meegespeeld met het eerste elftal. Bij ons moet hij de volgende stap gaan maken en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren van grote waarde voor ons kan zijn.’’

Ideale club voor mij
,,Mijn eerste indruk van Excelsior Rotterdam is goed’’, stelt Couhaib Driouech zelf. Hij werd gisteren medisch gekeurd en zette zijn handtekening onder de driejarige overeenkomst. ,,Mijn gevoel was al meteen goed bij mijn eerste gesprek met Nick Kersten. Dit is de ideale club voor mij om mezelf verder te ontwikkelen. Ik denk dat ik bij Excelsior Rotterdam veel minuten kan gaan maken en dat vind ik het belangrijkste. Er staat op dit moment een goed team en ik denk dat ik daar wel in pas.’’

Debuut in eerste elftal
,,Ik voetbalde bij IJ.V.V. Stormvogels in IJmuiden en voor de KNVB in de regio. Heerenveen kwam bij een van die wedstrijden kijken en de club wilde mij daarna meteen hebben. Dat ging heel snel’’, vertelt hij over zijn achtergrond. Na een periode in de jeugd van de Friese club maakte hij op 12 september 2020 zijn debuut in het eerste elftal in het Abe Lenstra Stadion. ,,Dat was een mooie ervaring, dat is toch waar je het als jeugdspeler uiteindelijk voor doet.’’

Teamplayer
,,Er zaten 4000 toeschouwers op de tribune en ik was best een beetje gespannen. Het was ook heel plotseling dat ik in de basis mocht starten tegen Willem II. Het ging prima en we wonnen met 2-0.’’ Daarna mocht de in Beverwijk geboren aanvaller nog vier keer invallen in de Eredivisie. Gevraagd naar zijn kwaliteiten noemt hij één tegen één-acties, goals maken en assists geven. ,,En ik ben echt een teamplayer, wil zowel aanvallend als verdedigend altijd alles geven.’’

Een goed team
Juist dat laatste zag hij ook terug bij Excelsior Rotterdam toen hij zijn nieuwe ploeg vanaf de tribune aan het werk zag tegen FC Volendam. ,,Er staat een goed team, tegen FC Volendam deden ze het prima. Het was voetballend goed, Excelsior was gevaarlijk in de omschakeling en ook verdedigend stond het sterk. Ik hoop dat ik vanaf vrijdag mijn steentje kan bijdragen, het team beter kan maken, om uiteindelijk zo hoog mogelijk te eindigen. Alles is hier nieuw voor mij. Ik ken alleen Marouan Azarkan, in de jeugd heb ik tegen hem gespeeld. Verder is alles nieuw, ook deze omgeving. Maar ik weet zeker dat ik snel gewend zal zijn.’’

Bekijk hieronder het volledige interview met Couhaib Driouech:

Bouw jij met ons mee aan de toekomst van Excelsior en wil je nog een seizoenkaart bestellen? Dan kan via onderstaande button:

Meer Nieuws

wo 7 juni 2023

Michel Breuer aan de slag als assistent-trainer bij Excelsior

Michel Breuer gaat het komende seizoen aan de slag als assistent-trainer van het eerste elftal van…

Lees meer

wo 7 juni 2023

Katelyn Hendriks speelt ook komend seizoen voor Excelsior Vrouwen

Katelyn Hendriks heeft haar contract met Excelsior Vrouwen verlengd. De 20-jarige middenvelder zette haar krabbel onder…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij