Excelsior contracteert jeugdtalent Jaimy Buter

9 augustus 2021

Excelsior Rotterdam heeft jeugdexponent Jaimy Buter gecontracteerd. De 19-jarige verdediger tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar. De rechtervleugelverdediger bekroont hiermee zijn tienjarige ontwikkeling in de Kralingse jeugdopleiding.

Talentvolle verdediger
Met het vastleggen van de jeugdspeler zorgt Excelsior ervoor dat het wederom een talent uit eigen kweekvijver contracteert. Technisch directeur Nick Kersten is verheugd met de contractondertekening. ,,Met Jaimy leggen wij een talentvolle verdediger vast die wij zelf hebben opgeleid. In de afgelopen jaren hebben wij zijn ontwikkeling nadrukkelijk gevolgd en heeft hij echt stappen gezet om een completere speler te worden. Dat is ons niet onopgemerkt gebleven en daarom zijn wij met Jaimy in gesprek gegaan. Het is heel mooi dat wij dan weer een talentvolle jongen kunnen toevoegen die binnen onze visie past en het Excelsior-DNA ademt.”

Bekroning
Voor Buter is het contract de kroon op tien jaar keihard werken in de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam. De vleugelverdediger kwam als 9-jarige het Kralingse jeugdcomplex binnenlopen en is daar niet meer weggegaan. ,,Dit is een beloning voor mij van de afgelopen jaren. Vorig jaar mocht ik wel eens aansluiten bij het eerste elftal en maakte ik mijn debuut tegen Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, dat smaakte naar meer. Dit jaar heb ik alles gegeven in de voorbereiding om een contract af te dwingen en dat is gelukt. Daar ben ik onwijs trots op. Nu is het aan mij om de club een handje te helpen en het vertrouwen terug te betalen.” Vertelt Buter.

Vol passie en energie
Buter die vrijwel de gehele rechterflank kan bestrijken, voelt zich het beste thuis in de verdediging. ,,Als speler zelf moet ik het vooral hebben van mijn loopvermogen, coaching en mijn verdedigende kwaliteiten. Ik houd van een balletje in mijn voeten in plaats van in de loop en stop altijd heel veel energie in mijn spel.” De oplettende toeschouwer zag echter dat hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen hem afgelopen vrijdag niet in de verdediging had opgesteld. ,,Tegen TOP Oss stelde de trainer mij op als rechtsbuiten. Dat was nodig omdat de selectie nog niet rond was en de trainer gaf mij het vertrouwen om op die positie te spelen. Dat gaf mij een extra boost.”

Samen promoveren
Nu zijn handtekening onder het contract staat, kijkt de rechtervleugelverdediger direct naar de toekomst: ,,Ik wil mijzelf samen met de spelers en staf gaan ontwikkelen op zowel verdedigend als aanvallend gebied. Zo wil ik mijn bijdrage leveren in met name verdedigende werk, maar ook in aanvallend opzicht met goals en assists . Daarnaast wil ik mijn droom verwezenlijken en dat is promoveren met Excelsior. Die droom heb ik al sinds dat ik een kleine jongen ben en daar ga ik de aankomende twee jaar keihard aan werken.” Buter wil aankomend seizoen ook zijn doorbraak beleven bij Excelsior. ,,Dit seizoen wil ik mijzelf zoveel mogelijk laten zien en mijn minuten mee pakken op de rechtsback positie. Mijn doelstelling is daarom ook om nummer 1 back te worden bij Excelsior. Maar als ik op een andere positie kom te spelen, dan hoor je mij niet klagen. Ik geef dan alles voor het team.”

Jeugdvrienden
In de tien jaar dat Buter nu verbonden is aan Excelsior Rotterdam heeft hij vele vriendschappen opgebouwd met teamgenoten. Waaronder enkele spelers die nu onderdeel zijn van de selectie. ,,Het is zeker mooi dat ik nog steeds met jongens zoals Joshua Eijgenraam, Delano Gouda, Brent Vugts en Jonathan Mendes Rodrigues speel. Dat zijn spelers waarmee ik goede vriendschappen heb opgebouwd. Hierdoor voel ik me toch sneller op mijn gemak binnen de groep. Daarnaast ben ik altijd bezig om een betere band op te bouwen met de andere jongens die hier al zitten. Zodat je nog beter op elkaar kunt rekenen.”

Meer Nieuws

ma 27 juni 2022

Siebe Horemans gaat met Excelsior naar de Eredivisie

Siebe Horemans blijft Excelsior Rotterdam trouw. De 24-jarige vleugelverdediger heeft zijn contract in Kralingen met twee…

Lees meer

ma 27 juni 2022

Nathan Tjoe-A-On verlengt contract met twee seizoenen

Nathan Tjoe-A-On heeft zijn contract bij Excelsior Rotterdam met twee seizoenen verlengd. De 20-jarige vleugelverdediger is…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN