Excelsior huurt de Zwitser Nikita Vlasenko van Juventus

18 augustus 2021

Excelsior Rotterdam heeft zich per direct versterkt met verdediger Nikita Vlasenko. De 20-jarige Zwitser wordt voor een jaar gehuurd van de Italiaanse grootmacht Juventus, waar hij actief was bij de Onder 23. De verdediger zette vandaag zijn handtekening onder de overeenkomst met de Kralingers.

Talentvolle speler
De 20-jarige Vlasenko is zowel rechts als links inzetbaar als centrale verdediger. Technisch directeur Nick Kersten: ,,Nikita staat bekend als een talentvolle speler die wij al langer in de gaten houden. Hij is fysiek sterk, is goed in positioneel verdedigen en kan behoorlijk goed voetballen. Toen bleek dat hij verhuurd mocht worden, hebben wij hem benaderd en zijn wij het gesprek aangegaan om hem naar Kralingen te halen. Hij stond daar gelukkig voor open en daar zijn wij blij mee. Met de komst van Nikita hebben we alle posities in de verdediging dubbel bezet. Het is nu aan de jongens om te laten zien wie als beste uit de concurrentiestrijd komt en zijn plek in de basis definitief pakt.”

Jonge verdediger
Vlasenko is een jonge speler die met zijn sterke verdedigende optredens bij het Zwitserse FC Lugano de aandacht trok van de ‘Oude Dame’. De Italianen van Juventus namen de Zwitser na een huurperiode in 2019 over van FC Lugano. De afgelopen twee jaar speelde hij in de O19, O23, onder meer in de Youth League, en op huurbasis bij FC Sion in Zwitserland. ,,Ik ben een centrale verdediger, dus mijn belangrijkste taak is verdedigen, al heb ik ook graag de bal. Ik ben rechtsbenig, maar kan ook links centraal spelen, dat maakt mij niet uit.’’

Positieve indruk
Toen hij wist dat hij verhuurd mocht worden, hoorde Vlasenko via zijn zaakwaarnemer van de interesse van Excelsior Rotterdam. ,,Ik heb me daarna verdiept in de club en de stad Rotterdam en wist meteen dat ik deze stap wilde zetten. Ik weet dat het een goede club is en kijk ernaar uit om te laten zien wat ik kan. Ik vind het leuk om andere culturen qua voetbal en in het algemeen te leren kennen. Ik was hiervoor nog nooit in Nederland geweest, maar de eerste indruk van de club en de stad zijn positief.’’

Jeugdinternational
Nikita Vlasenko werd geboren in Ukraine, maar woont sinds zijn zesde in Zwitserland. Daar staat de 20-jarige speler bekend als een groot talent op defensief vlak. Zo speelde hij onlangs nog met Zwitserland O20 een oefenduel tegen Duitsland. ,,Het nationale team is een andere ervaring dan bij je club. Ik vind dat heel bijzonder en eervol, want je vertegenwoordigt toch de mensen uit jouw land.’’

Heel speciaal
Leerzaam waren ook de trainingen met het eerste team van Juventus, met onder meer Matthijs de Ligt, Leonardo Bonucci en superster Cristiano Ronaldo als medespelers. ,,Vooral de eerste keer is dat natuurlijk heel speciaal’’, erkent hij. ,,Ik speelde wedstrijden met U19 en U23, maar mocht wel regelmatig met het eerste team meetrainen. Je kent die spelers allemaal van televisie, maar dan sta je ineens met ze op het veld. Daar leer je natuurlijk enorm veel van.’’

Samen strijden
Met veel strijd en passie in zijn spel wil Vlasenko zijn directe tegenstanders uitschakelen. Wat dat betreft heeft hij genoten van de highlights die hij zag van de wedstrijd tussen Excelsior Rotterdam en Roda JC: ,,Het was niet gemakkelijk, maar de ploeg knokte er echt voor en het was mooi en belangrijk dat ze drie punten pakten. Zo moet het gaan, altijd met elkaar strijden voor de winst. We hebben een jonge ploeg met enkele meer ervaren spelers en daarom zie ik dit als een goede stap voor mij. Ik heb erg veel zin om te beginnen en mijn best te doen om het team te helpen en zo hoog mogelijk te eindigen.’’

Ben jij er dit seizoen ook bij? Bestel nu jouw seizoenkaart via onderstaande button:

Meer Nieuws

di 19 september 2023

Reis jij zaterdag mee naar ons uitduel tegen sc Heerenveen?

Aanstaande zaterdag 23 september 2023 spelen we vanaf 21:00 uur in het Abe Lenstra Stadion de…

Lees meer

ma 18 september 2023

Excelsior onder 14 wint met 5-2 van Alphense Boys

Een overzicht van gespeelde wedstrijden van onze jeugdteams in het afgelopen weekend: Excelsior onder 11 verliest…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets