Excelsior O13 begint competitie met winst op Feyenoord

7 september 2021

De eerste wedstrijd in de competitie voor de Onder 13 van Excelsior Rotterdam was tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De stadsderby als opening van de eerste divisie was gelijk een mooi affiche, dat nog mooier werd door de 3-2 overwinning.

Droomstart
,,We wilden het beter doen tegen Feyenoord na onze verliespartij tegen PSV in de beker’’, vertelt trainer/coach Mathijs Kreugel van Excelsior O13. ,,We zijn de wedstrijd ingegaan door meteen volop hoog druk te zetten en binnen drie minuten stonden we hierdoor al met 1-0 voor. Aanvoerder Pepijn Knoop kwam aan de bal en zette vleugelspeler Luca de Baat voor de keeper en hij scoorde de 1-0. Dat was een droomstart, maar we waren iets te euforisch want vanaf de aftrap wist Feyenoord meteen gelijk te maken.”

Ruimtes
,,De eerste helft ging daarna gelijk op, ware het niet dat wij uit een uittrap nog voor rust onnodig de 1-2 cadeau deden. Nadat we in de rust besproken hadden om de hoge druk voort te zetten, begonnen we weer fris aan de tweede helft. Wat op viel was dat we met de snelheid van Dean Broekhof en Naomi van der Linden goed de ruimtes in onze rug konden belopen. Deze ruimtes ontstonden natuurlijk omdat we hoog druk zetten. We hadden hierop getraind, omdat we wisten dat Feyenoord veel snelheid heeft en omdat dit tegen PSV wat minder was.’’

Wereldgoal
,,Doordat het zo goed stond, kwamen we op gelijke hoogte. Een afgeketst schot van Pepijn Knoop werd uiteindelijk afgemaakt door Luca Nas. De wedstrijd was in evenwicht en leek dan ook uit te lopen op een gelijkspel. Een wereldgoal van Luca Nas bracht daar verandering in. Na een goede voorzet van naamgenoot Luca de Baat wipte hij hem fenomenaal over de keeper en maakte zo zijn tweede treffer van dit duel. Vervolgens speelden we de wedstrijd goed uit en wisten we de overwinning over de streep te trekken!’’

Internationaal toernooi voor U15-teams bij Excelsior

In het Paasweekend vindt op het terrein van Excelsior Rotterdam weer een internationaal toernooi plaats voor…

Veel goals afgelopen weekend in de wedstrijden van onze jeugdteams. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:…