Excelsior Rotterdam legt spits Hugo Botermans vast

8 september 2021

Excelsior Rotterdam heeft Hugo Botermans per direct toegevoegd aan de selectie. De 21-jarige spits was transfervrij en kon daardoor na de deadline van 31 augustus alsnog worden vastgelegd. Botermans, die de jeugdopleiding van ADO Den Haag doorliep en afgelopen seizoen uitkwam voor FC Eindhoven, zet zijn handtekening onder een contract tot het einde van dit seizoen.

Aanvallende versterking
Technisch directeur Nick Kersten: ,,Wij wilden heel graag nog een spits aan onze selectie toevoegen en een van de jongens die wij op het oog hadden was Hugo. Hij heeft op huurbasis met FC Eindhoven vorig jaar in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld en heeft daar de nodige ervaring op dit niveau opgedaan. Hij maakte acht doelpunten en had vijf assists. Het seizoen ervoor maakte hij met Jong ADO Den Haag elf goals in negentien wedstrijden in de derde divisie. Hij is een echte spits, heel doelgericht en fysiek sterk. Daarnaast kan hij vanaf de rechterflank of vanaf 10 spelen.’’

Veel vertrouwen
Kersten is blij dat met Hugo Botermans alsnog de gewenste aanvallende versterking is binnengehaald: ,,We hadden met Thijs Dallinga maar één spits in onze selectie en nu hebben we, zoals gewenst, alle posities dubbel bezet. Met het vastleggen van Botermans is de groep waarmee we het tot de winterstop gaan doen compleet. We zijn positief aan het seizoen begonnen. Zoals eerder gezegd spatten de energie en het enthousiasme van deze jonge groep af en ik heb dan ook veel vertrouwen in deze selectie.’’

Positieve indruk
,,Ik heb vooral veel zin om lekker te gaan voetballen’’, zegt Hugo Botermans zelf. ,,Ik heb met FC Eindhoven vorig jaar 36 wedstrijden gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie en dat smaakt naar meer. Mijn eerste indruk van Excelsior Rotterdam is positief. Alles is hier goed geregeld en er staat een leuke en goede groep. Ze zijn goed gestart aan het seizoen en dat is leuk om te zien.’’

Mooie club
,,Ik werd op deadlinedag gebeld door mijn zaakwaarnemer met de mededeling dat Excelsior Rotterdam interesse in mij had. Ik hoefde daar niet lang over na te denken. Excelsior is een mooie club, die in het verleden goede prestaties heeft neergezet. De club is aan het bouwen en ze zijn verrassend goed aan het seizoen begonnen. Ook fijn is dat het voor mij in de buurt is. Ik woon in Den Haag, dus dat is prima aan te rijden.’’

Zo veel mogelijk goals
Botermans speelde bij Alphense Boys toen hij in 2015 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. In 2017 zette hij daar zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. De in Delft geboren aanvaller heeft een neusje voor de goal en speelt dan ook bij voorkeur als centrumspits: ,,Ik wil vooral veel in de zestien komen om zo veel mogelijk goals te maken.’’

Leuke competitie
,,In de voorbereiding trainde ik vorig jaar met het eerste mee, maar toen FC Eindhoven zich meldde om mij te huren, heb ik dat gedaan. Ik achtte de kans op speeltijd daar groter dan in het eerste team van ADO Den Haag. Dat pakte goed uit voor mij. Ik heb daar veel gespeeld en ervaring opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Een leuke competitie, waarin veel ploegen willen voetballen en iedereen van iedereen kan winnen. Dat maakt wedstrijden onvoorspelbaar en aantrekkelijk.’’

Eerste minuten
In Kralingse dienst wil Botermans zich komend seizoen verder gaan ontwikkelen. Hij hoopt op zo veel mogelijk speeltijd. ,,Natuurlijk is het lastig om nu pas aan te sluiten, dat is anders dan wanneer je de gehele voorbereiding heb meegedraaid. Aan de andere kant ga ik er vanuit dat ik snel mijn draai zal vinden. Ik heb wat stages afgelegd en ben dus behoorlijk fit. Ik ga deze week lekker trainen en dan hoop ik dat ik snel mijn eerste minuten voor Excelsior Rotterdam kan gaan maken.’’

Bekijk hieronder het interview met Hugo Botermans:

Bouw jij met ons mee aan de toekomst van Excelsior en wil je nog een seizoenkaart bestellen? Dan kan deze week nog via onderstaande button:

Meer Nieuws

vr 21 januari 2022

Excelsior Rotterdam heeft tegen Jong PSV een totale offday

Excelsior Rotterdam had een totale offday op PSV Campus De Herdgang. Op alle fronten werden de…

Lees meer

wo 19 januari 2022

Een elftal feiten: Jong PSV - Excelsior Rotterdam

Jong PSV staat na drie wedstrijden aan kop van de derde periode. Excelsior Rotterdam is dus…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets