Joshua Eijgenraam tekent contract bij Excelsior Rotterdam

4 september 2021

Jeugdspeler Joshua Eijgenraam heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De 19-jarige middenvelder trainde tijdens de voorbereiding al mee met het eerste elftal en had in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen een basisplaats. Dit contract, voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen, is voor hem een mooie volgende stap in zijn ontwikkeling.

Snelle ontwikkeling
Technisch directeur Nick Kersten: ,,Joshua is een van de jeugdspelers die zich vanaf de eerste training van dit seizoen mochten bewijzen. In zijn geval is dat heel goed gegaan. Hij maakte direct indruk en laat in het veld een enorme energie, enthousiasme en leergierigheid zien. Zijn ontwikkeling gaat snel en hij is niet voor niets in alle wedstrijden tot nu toe in de basis gestart. Joshua is voor ons een enorm waardevolle speler op het middenveld, die 90 minuten bezig is om ballen af te pakken en te bezorgen bij medespelers. Met dit contract krijgt hij de beloning die hij met zijn harde werken zelf heeft afgedwongen.’’

Kans voor eigen jeugdspelers
,,De ontwikkeling van Joshua is niet alleen voor hem geweldig, maar ook een bewijs dat het een goede keuze is geweest om eerst eigen jeugdspelers de kans te geven. Wij hebben steeds gezegd dat we eerst wilden kijken welke spelers we al in huis hebben, voordat we jongens van buiten zouden gaan halen. Na Jaimy Buter is hij de tweede jongen uit deze lichting die deze zomer een profcontract tekent en dat brengt het totaal van zelf opgeleide contractspelers in onze selectie nu op vijf. In de toekomst willen wij deze lijn doortrekken en jeugdtalenten een kans blijven geven.’’

Volgende mooie stap
Joshua Eijgenraam: ,,Ik ben hier als klein jongetje begonnen en ben doorgestroomd naar het eerste elftal. Dan is het natuurlijk prachtig dat ik nu ook mijn eerste profcontract heb mogen tekenen. In 2014, toen ik hier kwam, was alles nieuw voor mij. Ik wilde graag mijn best doen en maar zien hoe ver ik zou komen. Natuurlijk droom je van een profcontract, maar je houdt er ook rekening mee dat je het niet haalt. Gelukkig mocht ik elk jaar verder en nu zit ik bij het eerste elftal. Dit contract is weer een volgende mooie stap en ik wil stappen blijven zetten.’’

Veel meters
,,Na mijn debuut vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie ben ik mijn best blijven doen. Vanaf het begin van deze voorbereiding ging het heel aardig tijdens trainingen en wedstrijden. Ik heb alle wedstrijden tot nu toe gespeeld en een goede indruk achtergelaten. Ik maak veel meters op het middenveld, ben veel bezig met ballen afpakken en afgeven aan medespelers. Dat gaat me goed af, want ik ben fit. Ik hoop dat ik deze lijn kan blijven doortrekken.’’

Cement tussen de stenen
Joshua Eijgenraam begon met voetballen bij TOGB in Berkel en Rodenrijs. In 2014 maakte hij de overstap naar onze jeugdopleiding. Afgelopen jaar trainde hij al regelmatig met het eerste team mee en in november 2020 maakte hij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Marinus Dijkhuizen toonde zich eerder blij verrast met de snelle ontwikkeling van de middenvelder, die hij ‘het cement tussen de stenen’ noemde: ,,Hij pakt ballen af, levert die in en corrigeert. Dat vind ik heel knap als je dat bijna honderd minuten kunt doen.’’

In gesprek met Joshua Eijgenraam over zijn contract

Bouw jij met ons mee aan de toekomst van Excelsior en wil je nog een seizoenkaart bestellen? Dan kan via onderstaande button:

Gerelateerd nieuws

do 4 augustus 2022

Excelsior Rotterdam verlengt contract Joshua Eijgenraam tot 2025

Excelsior Rotterdam en Joshua Eijgenraam hebben overeenstemming bereikt over het verlengen van zijn nog doorlopende contract.…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets