6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Na een goede start van het seizoen was het duel tegen De Graafschap een mooie testcase voor het jonge Excelsior Rotterdam. Op het mooie veld van de sfeervolle Vijverberg viel er uiteindelijk weinig te genieten voor de Kralingers. Met een 3-1 nederlaag kwam Excelsior er nog goed vanaf.

Wonder

Halverwege stond er 0-0 op het scorebord in Doetinchem en goed beschouwd was dat een wonder. De thuisploeg had zo veel mogelijkheden gekregen in de eerste 45 minuten, dat een voorsprong de normale verhouding van die helft geweest zou zijn. Mede dankzij een aantal geweldige reddingen van doelman Stijn van Gassel, bleef het doel tot dan toe leeg.

Beuken

Vrijwel vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis beukten de Superboeren op de Kralingse deur. Die piepte en kraakte, maar bleef lang gesloten. Hicham Acheffay en oud-Excelsior-speler Jeffry Fortes waren dichtbij, maar kwamen niet tot scoren. Ook Elmo Lieftink kreeg twee mogelijkheden, terwijl Giovanni Korte op slag van rust geheel vrijstaand hoog over het doel schoot.

Lichtpuntje op deze avond was de goal van Marouan Azarkan.

Thijs Dallinga beleefde op de Vijverberg een lastige avond.

Openingstreffer

Nadat Excelsior Rotterdam in de eerste helft met de schrik was vrijgekomen, hoopten de Kralingen na rust zelf meer aan voetballen toe te komen. Helaas lukte dat ook toen niet en dus was het wachten op de openingstreffer van de thuisploeg. Een wat ongelukkige corner leidde tot de 1-0 van Jasper van Heertum. Zijn schot werd onderweg van richting veranderd en verdween voor Van Gassel net te ver in de hoek.

Behendig

Meteen na de 1-0 leek Excelsior zich eindelijk in de wedstrijd te kunnen spelen. Een geweldige aanval waarbij Thijs Dallinga en Marouan Azarkan betrokken waren, resulteerde in de gelijkmaker van laatstgenoemde. Die treffer had een keerpunt kunnen zijn, maar De Graafschap herstelde zich snel en 7 minuten later was het 2-1. De Kralingse verdediging zag er niet goed uit en Joey Konings wipte de bal behendig langs Van Gassel.

Gespeeld

Marinus Dijkhuizen hoopte met twee aanvallende wissels het tij nog te keren, maar Excelsior kwam niet meer uit het zware weer. Kort voordat Hugo Botermans en Couhib Driouech in het veld kwamen, lag de 3-1 in het Kralingse doel. De wedstrijd was gespeeld en Excelsior mocht van geluk spreken dat Julian Lelieveld naliet de 4-1 te maken en dat Stijn van Gassel andermaal goed redde op een inzet van Denzell Gravenberch.

Stil

,,We werden bijna op alle fronten afgetroefd’’, erkende Marinus Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd. Het duel tussen Excelsior Rotterdam en De Graafschap was er een van de jongens tegen de mannen geworden. ,,Het is maar 3-1 geworden. Gelukkig. Maar er was niks op af te dingen.’’ Sven Nieuwpoort kon niet anders dan dit beamen: ,,We zijn geen seconde in de wedstrijd geweest.’’

Het was voor Excelsior Rotterdam een heel vervelende avond in Doetinchem.

De spelers bedanken de meegereisde fans voor hun steun.

MOTM

Stijn van Gassel

Koop mijn shirt

Man of the Match

Op deze voor Excelsior Rotterdam vervelende avond was er een man die een dikke voldoende haalde: Stijn van Gassel. Hij wist lang te voorkomen dat De Graafschap het veldoverwicht in klinkende munt kon omzetten. Hij leek wel onpaseerbaar in de eerste 45 minuten. Na rust moest hij alsnog zijn meerdere erkennen in Jasper van Heertum, al werd die bal wel van richting veranderd. Daarna scoorde De Graafschap nog twee keer, maar dat hadden meer goals kunnen zijn, want ook nu was Van Gassel nog een aantal keer een sta-in-de-weg voor de Superboeren.