6.N.E.C.2639+10
7.Go Ahead Eagles2637+3

15.Excelsior2622-18
Bekijk de hele ranglijst

Halverwege keek Excelsior Rotterdam tegen een 0-1 achterstand aan tegen FC Dordrecht. Vanaf de eerste seconde na rust waren de Kralingers op jacht naar een treffer. Die viel dan ook binnen twee minuten. Uiteindelijk won Excelsior Rotterdam zeer overtuigend met 3-1 en de ploeg klom daardoor naar de koppositie van de Keuken Kampioen Divisie.

Grote glimlach

Marinus Dijkhuizen stond na afloop van de wedstrijd met een grote glimlach voor de camera. Hij had ook reden om te genieten. Zijn ploeg had zojuist een geweldige tweede helft op de mat gelegd. De 0-1 ruststand werd op overtuigende wijze weggespeeld en de score had zelfs hoger kunnen uitvallen dan de 3-1 die nu op het scorebord stond.

Achterstand

De avond begon nog moeizaam voor Excelsior Rotterdam, dat aanvoerder Redouan El Yaakoubi vanwege een blessure moest missen. Marouan Azarkan zorgde met zijn spel voor veel dreiging, maar grote kansen vielen niet te noteren. Na een half uur was het plotseling raak voor de gasten. Stijn Meijer zette de bal voor en spits Nikolas Agrafiotis zette FC Dordrecht op voorsprong.

Debuut

Het werd voor rust nog erger voor Excelsior Rotterdam. Doelman Stijn van Gassel en Nikita Vlasenko kwamen met elkaar in botsing. Ze bleven allebei liggen op het veld, maar Vlasenko stond al snel weer overeind. Van Gassel kon aanvankelijk ook verder, maar al snel moest hij de strijd alsnog staken met een schouderblessure. Dit betekende voor de zeventienjarige invaller Pascal Kuiper zijn debuut in het eerste elftal van Excelsior Rotterdam. Veel kreeg hij niet te doen in het restant van de wedstrijd, maar hij straalde wel rust en vertrouwen uit onder de lat.

Siebe Horemans speelde tegen FC Dordrecht een sterke wedstrijd.

Julian Baas juicht na zijn doelpunt tegen FC Dordrecht.

Ander Excelsior

In de rust voerde Marinus Dijkhuizen een dubbele tactische wissel door: Brandon Ormonde-Ottewill en Michael Chacón kwamen in de ploeg in plaats van Abdallah Aberkan en Joshua Eijgenraam. Vanaf de aftrap was duidelijk dat het veel beter liep bij Excelsior Rotterdam. Met geweldig voetbal en een enorme drive drongen de Kralingers FC Dordrecht terug. Binnen twee minuten lag de gelijkmaker in het Dordtse doel. Marouan Azarkan draaide zich vrij en haalde verwoestend uit, 1-1.

Julian Baas

Na een klein uur kwam de verdiende voorsprong. Na een fraai hakje van Reuven Niemeijer kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Julian Baas en die schoot de 2-1 binnen. Vijf minuten later kreeg Stijn Meijer een mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar die bal belandde in het zijnet. Thijs Dallinga was daarna met een hakje dichtbij de 3-1, maar doelman Liam Cathal Bossin stond in de weg. Dat deed hij ook bij de twee schoten die volgden van Reuven Niemeijer.

Spannend

Zodoende gooide Excelsior Rotterdam het duel, ondanks de zeer sterke tweede helft, niet definitief in het slot. Azarkan schoot de bal naast het doel en raakte ook een keer de lat, terwijl Baas op de Dordtse doelman stuitte. Het bleef dus spannend, al wekten de Kralingers geen moment het gevoel dat de voorsprong nog uit handen gegeven zou worden. Dat gebeurde ook niet en in blessuretijd maakte Thijs Dallinga de bevrijdende 3-1.

Doelman Pascal Kuiper maakte zijn debuut in het doel van Excelsior.

Abdallah Aberkane in actie in de regioderby tegen FC Dordrecht.

MOTM

Julian Baas

Koop mijn shirt

Man of the Match

De geboren Dordtenaar Julian Baas eiste tegen FC Dordrecht een hoofdrol op. In de geweldige tweede helft van de Kralingers schoot hij na ongeveer een uur spelen de verdiende 2-1 binnen. Hij kreeg ook nog de kans om zijn tweede treffer van de avond te maken, maar toen stuitte hij op de Dordtse doelman. De supporters kroonden de middenvelder uiteindelijk tot man of the match. Hij ontving de prijs op het drukke fansplein achter de Robin van Persie-tribune.