6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam heeft thuis met 3-4 verloren van FC Eindhoven. Het was een tumultueuze middag, waarop van alles gebeurde in het Van Donge & De Roo Stadion. Los van dit alles moest Marinus Dijkhuizen na afloop van het duel vooral concluderen dat zijn ploeg vandaag niet goed genoeg was.

Slordig

Met drie overwinningen en evenzoveel clean sheets was Excelsior Rotterdam goed aan de tweede periode begonnen. Na de resultaten van de vrijdag wisten de Kralingers dat er gewonnen moest worden. Al heel snel werd echter duidelijk dat Excelsior niet het niveau haalde van de weken ervoor. Het spel was slordig, waardoor FC Eindhoven regelmatig gevaarlijk kon worden. Marinus Dijkhuizen sprak na afloop van ‘een chaos’.

Voorsprong

Toch was het Excelsior dat na tien minuten spelen op voorsprong kwam. Marouan Azarkan gaf de bal in de zestien mee aan Reuven Niemeijer en die schoot de 1-0 binnen. Kort erna had Joey Sleegers de gelijkmaker op zijn schoen, maar Stijn van Gassel voorkwam dit met een heerlijke reflex. Kort daarna greep hij opnieuw goed in bij een kopbal van Jort van der Sande.

Erger

Acht minuten voor rust was het alsnog gelijk. In eerste instantie voorkwam Van Gassel dat Sleegers kon scoren, maar in de rebound schoot Pieter Bogaers alsnog raak. Vlak voor rust werd het nog erger. Barnabás Rácz werd weggestuurd richting het Excelsior-doel en lobde de bal over Van Gassel in het doel, 1-2. Meteen na rust was de eerste kans ook voor FC Eindhoven en een minuut later schoot Joey Sleegers raak en was het 1-3.

Mooie avond

Excelsior Rotterdam was nog niet geslagen en ging vol op de aanval. Tien minuten na rust tikte Thijs Dallinga op aangeven van Reuven Niemeijer de 2-3 binnen. Zeven minuten later kopte Mats Wieffer uit een vrije trap van Julian Baas de 3-3 binnen en leek het alsnog een mooie avond te kunnen worden. Zeker toen Reuven Niemeijer een enorme kans kreeg, maar de bal helaas over het doel tikte.

Gestaakt

Scheidsrechter Martijn Vos legde vervolgens de wedstrijd stil, omdat zijn assistent met bier werd bekogeld. De spelers moesten naar binnen en keerden enkele minuten later terug om het duel uit te spelen. Helaas kwam Excelsior niet meer in het ritme van daarvoor en twintig minuten voor tijd schoot Collin Seedorf de 3-4 binnen namens FC Eindhoven.

Vervelender

Kort erna dacht Excelsior aan een penalty toen Thijs Dallinga onderuitging in het strafschopgebied. Scheidsrechter Vos zag hier echter niets in en in het tumult kreeg de op de bank zittende Michael Chacón een gele kaart. Het werd nog erger toen Marouan Azarkan direct rood kreeg na een opstootje voor de dug-out van FC Eindhoven. Het maakte de avond voor de Kralingers nog vervelender dan hij al was en dat was vooral de schuld van Excelsior zelf.