DVDW Advocaten: Experts in the laws of business

19 oktober 2021

DVDW is een top 50-advocatenkantoor in Nederland. De 45 advocaten richten zich vooral op de commerciële praktijk. Voor ondernemers biedt het kantoor – met vestigingen in Rotterdam en Den Haag – dan ook een zo breed mogelijk pakket aan. DVDW is al jaren lid van de Excelsior Business Club en breidt zo op een leuke en ontspannen manier zijn netwerk uit.

,,Wij kunnen voor iedere ondernemer iets betekenen’’, zegt Mark Putting van DVDW. ,,Alle ondernemers, groot of klein, krijgen immers met het recht te maken. Ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, maar ook met insolventierecht als het minder goed gaat. Juist om dat laatste te voorkomen is het slim om tijdig met ons te overleggen, dus bijvoorbeeld vóór het sluiten van een contract, en niet pas als het misgaat. Wij willen met elkaar problemen voorkomen door ondernemers wegwijs te maken in het recht.’’

Het is precies die proactiviteit waarin DVDW zijn toegevoegde waarde ziet. Evert Jan Heijnen, vijftien jaar geleden een van de grondleggers van DVDW: ,,Dit is niet het klassieke advocatenkantoor dat je pas inschakelt bij ruzie. Wij zijn meer: een businesspartner met wie je kunt sparren. ‘Experts in the laws of business’; wij kennen de wet én kennen het klappen van de zweep van een ondernemer. Wij zien dat als een wezenlijk kenmerk van onze dienstverlening en ons DNA en omdat wij geloven dat legal meer is dan juridische expertise alleen. Dat vraagt een speciale aanpak. Een ondernemer heeft niets aan een ellenlange memo of een ‘mitsen en maren’ advies, die wil gewoon antwoord op zijn vraag. Daarbij denken we mee en geven we – gevraagd en ongevraagd – advies. Ons inhoudelijke ei, met alle juridische overwegingen, kunnen we kwijt in publicaties en lezingen. Het ‘sparringpartnerschap’ kan brokken voorkomen.’’

,,Wij focussen ons met name op de commerciële praktijk. Mark doet vooral arbeidsrecht en Haye en ik zijn vooral bezig met contracten- en aansprakelijkheidsrecht. Schulte: ,,Ook in deze tijden staan wij veel bedrijven bij. Corona heeft de business van veel bedrijven flink overhoop gehaald. Maar dat betekent niet automatisch dat contracten van vóór corona de versnipperaar in kunnen. Ondernemers die denken nu ergens makkelijk onderuit te komen, kunnen dus voor verrassingen komen te staan. Maar dat geldt ook voor ondernemers die menen onverkort aan afspraken te kunnen vasthouden. En of het nu gaat om heronderhandelen of een juridische procedure, we blijven altijd denken in het belang van de ondernemer. Die moet verder, hoe de wereld ook verandert.’’

Herstructurering & insolventie is een bijzonder aandachtsgebied binnen DVDW. ,,De vakkennis op dat gebied is breed aanwezig’’, stelt Schulte. ,,Die kennis werkt door in andere vakgebieden. Ik heb ook zelf jaren in het insolventierecht gewerkt en die achtergrond is waardevol bij de beoordeling van contracten en in procedures nu ik veel meer in ondernemingsrecht, contractrecht en aansprakelijkheidsrecht werk. Je kunt risico’s beter analyseren en beoordelen en daar ook kansen in zien.’’

Putting: ,,Je wilt als bedrijf niet aan een worst case-scenario denken, maar wij kunnen helpen en adviseren om problemen te voorkomen. Onze advocaten hebben ervaring met bedrijven in iedere fase van hun levenscyclus (groei, stagnatie, vijf voor twaalf of faillissement).Wij zeggen altijd: bel ons bij voorkeur vooraf en niet pas achteraf.’’ Schulte: ,,Juist de kennis over hoe het mis kan gaan kunnen wij gebruiken om contracten op te stellen en te beoordelen voor je ze aangaat. Mensen zijn soms bang voor de kosten, maar die hoeven helemaal niet zo hoog te zijn. Bovendien voorkom je voor later veel problemen en kosten als je zaken vooraf goed ondervangt.’’

Heijnen: ,,Als kantoor zetten wij in op een langetermijnrelatie met de klant. Dat je echt de huisadvocaat bent van een bedrijf. Op die manier weet je wat er speelt en wat de eventuele risico’s zijn. Als je de klant goed kent en weet dat bepaalde ontwikkelingen gaande zijn, kun je daar proactief op adviseren.’’

,,Wij besteden ook veel aandacht aan het delen van kennis. Voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Zo hebben onze experts op het gebied van herstructurering & insolventie een kennisplatform over de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (‘WHOA’) opgezet en een magazine uitgebracht. Met de invoering van de WHOA is de herstructureringspraktijk per 2021 een veelzijdig juridisch instrument rijker. De WHOA bevat een procedure die het mogelijk maakt om een te hoge schuldenlast te herstructureren door middel van een onderhands akkoord met schuldeisers en aandeelhouders.’’

Putting vult aan : ,,Kennis van zaken, daar gaat het om. Om een goede businesspartner te kunnen zijn, moeten we bijblijven. Daarom zorgen wij dat onze theoretische kennis en praktische ervaring op een hoog niveau blijven. Dit doen we onder andere met onze eigen DVDW Academy: ons opleidingsinstituut. Klanten mogen ook verwachten dat onze mensen altijd up-to-date zijn en dat ze erop kunnen vertrouwen dat ze goed zitten bij ons.’’

DVDW is al enkele jaren sponsor van Excelsior en lid van de businessclub. ,,Ik heb zelfs een tijdje in het bestuur van Excelsior gezeten’’, zegt Evert Jan Heijnen. ,,Op verzoek van toenmalig voorzitter Albert de Jong was ik secretaris. Toen hij mij vroeg hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik woon in Kralingen en dan heb je toch een band met de club uit de wijk. De financiële positie was aanvankelijk niet goed. Maar we zijn toen gepromoveerd en daardoor kwamen er meer mensen en inkomsten. Dat was een mooie tijd, waarin ik toch met iets anders bezig was dan wat ik in mijn dagelijks werk doe.’’

Met z’n drieën beheren zij het lidmaatschap van de businessclub namens DVDWh. Putting: ,,Wij voetballen onder meer regelmatig mee met het businessclubteam en dat is hartstikke leuk. Zo leer je andere ondernemers in een relaxte sfeer kennen. Helaas kan dat door corona nu niet. We hebben wel enkele leden een-op-een ontmoet via de businessclub. Dat is ook leuk, maar toch anders.’’ Schulte: ,,Wij kijken ernaar uit dat we weer iets kunnen doen met het EBC-voetbalteam!’’

Dit artikel verscheen eerder in Excelsior Rotterdam Magazine, maart 2021.

Meer Business nieuws

vr 3 december 2021

Welkom bij Excelsior Rotterdam: FlexForces

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

di 30 november 2021

Welkom bij Excelsior: Douglas Transport & Forwarding BV

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets