Excelsior verliest spannende eerste stadsderby van Feyenoord

31 oktober 2021

De eerste Rotterdamse vrouwenderby was een affiche waar veel publiek op afkwam. De sfeer in het van Donge & de Roo Stadion was zowel voor en tijdens de wedstrijd groots dankzij de ruim 1400 supporters die aanwezig waren. De wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord was spannend tot de laatste minuut, maar helaas stonden de Kralingers na 90 minuten met lege handen omdat er met 1-2 werd verloren.

Derbyday
De eerste Rotterdamse vrouwenderby begon rustig. Beide ploegen leken gespannen voor deze belangrijke wedstrijd en daardoor was het veldspel aan beide kanten ontzettend rommelig. Hoewel er eigenlijk nog geen kans was gecreëerd, vloog in de achtste minuut opeens de 0-1 binnen. Romeé van de Lavoir legde aan de zijkant van het zestienmetergebied aan voor een vrije trap. Ze schoot op doel en hiermee veraste ze keepster Jasmijn Resink, die daardoor de bal in de verre hoek zag vliegen.

Overtreding
Een paar minuten later kreeg Excelsior de eerste kans van de wedstrijd via Angela Versluis, die Sabrine Ellouzi diep stuurde. Helaas was de pass net te scherp en kon de verdediging van Feyenoord ingrijpen. In de 37e minuut appelleerde heel de bank van Excelsior Rotterdam voor een vrije trap, omdat Ellouzi een duw kreeg terwijl ze alleen op de keepster af leek te gaan. Maar de scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan.

Fel de kleedkamer uit
De tweede helft leek Excelsior veel feller te starten. Hierdoor kreeg Feyenoord ook wat meer ruimte en dit leverde een grote kans op voor oud-Excelsior-speelster Sophie Cobussen. Zij kon uit een voorzet hard uithalen, maar Resink had de bal klemvast. Anne Bhagerath kreeg een paar minuten later een goede kans op de gelijkmaker, maar haar schot ging net naast. In de 60e minuut verdubbelde Feyenoord de voorsprong door een corner die simpel werd binnengekopt door Celainy Obispo.

Gouden wissel
Stephanie Coelho Aurélio viel in voor Yentl van Goch en ze bleek een gouden wissel. Want een paar minuten later scoorde ze de 1-2 en kreeg Excelsior Rotterdam weer hoop op een goed resultaat. De slotfase was ontzettend spannend met de 1-2 tussenstand. Sabrine Ellouzi kon de stand vijf minuten voor tijd gelijktrekken toen Excelsior een penalty kreeg. Helaas kon keepster Jacintha Weimar haar inzet stoppen. Het bleek de laatste kans voor Excelsior. Hoewel Versluis nog een goede voorzet had op Ellouzi in de 92e minuut, kon ze niet bij de bal en was het Feyenoord dat de eerste Rotterdamse vrouwenderby nipt won.