Excelsior Vrouwen verliest ondanks goed spel flink van FC Twente

1 oktober 2021

Nadat er twee weken geleden een goed resultaat werd behaald tegen topploeg PSV mochten de Kralingse vrouwen deze week aantreden tegen de volgende topploeg: FC Twente Vrouwen. Hoewel Excelsior Rotterdam bij vlagen goed spel liet zien, werd er uiteindelijk met 7-1 verloren op Sportpark Diekman. De enige Excelsior-goal kwam van voormalig Twente-speelster Sabrine Ellouzi.

Doorzetten
Excelsior Rotterdam leek sterk te beginnen, maar keepster Jasmijn Resink mocht toch al na twee minuten al de bal uit het net halen. Fenna Kalma draaide tussen twee verdedigsters door en schoot hard raak. Een paar minuten later leek Angela Versluis heel dicht bij de gelijkmaker. Ze wipte de bal over de keepster heen, maar haar schot ging net naast. Excelsior bleef doorzetten en in de zevende minuut kreeg Naomi Piqué een grote kans. Helaas trof zij ook niet het doel.

Goed spel
Excelsior Rotterdam had veel de bal in de eerste twintig minuten en voetbalde ondanks de achterstand goed. In de 26e minuut kwam pas weer een eerste echte kans voor FC Twente. Hierop had Resink gelukkig een mooie dubbele redding in huis om de achterstand niet groter te laten worden. Helaas was het in de 34e minuut wel raak voor de ploeg uit Enschede. Na een kleine miscommunicatie achterin was het makkelijk binnentikken voor de spits van FC Twente. Helaas werd het een paar minuten later nog iets pijnlijker voor de ploeg van Richard Mank. Want in de 43e minuut werd het 3-0 en kon Excelsior Rotterdam ondanks goed veldspel met een flinke achterstand de kleedkamers in.

Vertekend beeld
In de tweede helft leken de speelsters van Excelsior Rotterdam redelijk goed gestemd. Ze begonnen goed en Naomi Piqué werd heel gevaarlijk, maar zag haar schot net geraakt worden door een verdedigster. Helaas was het net iets later alweer raak voor FC Twente. Ellouzi kreeg in de 55e minuut een mooie kans op een goal, maar schoot haar vrije trap jammer genoeg hoog over. Daarna ging het ineens heel snel, het werd 6-0 en deze score gaf helaas een vertekend beeld van de wedstrijd.

Penalty
In de 72e minuut kwam er een lichtpuntje voor Excelsior Rotterdam. Ellouzi werd neergehaald in het strafschopgebied en mocht de strafschop zelf nemen. Ze schoot de bal overtuigend binnen en bracht de stand op 6-1.In de 78e minuut kwam de 7-1 eindstand op het bord te staan door een simpel doelpunt van FC Twente. Hoewel Excelsior Rotterdam deze wedstrijd dus goed veldspel en felheid heeft laten zien, werd er door de dodelijke efficiëntie van FC Twente Vrouwen flink verloren en gingen de Rotterdammers zonder punten terug naar Kralingen.