6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Vol overtuiging won Excelsior Rotterdam met 3-0 van VVV-Venlo. De Kralingers combineerden er tegen de Limburgers lustig op los en vergaten alleen om meer goals te maken dan de drie die er nu na het laatste fluitsignaal op het scorebord stonden.

Genieten

,,Dit een van onze beste wedstrijden van het seizoen’’, concludeerde Marinus Dijkhuizen na afloop van de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Het was inderdaad genieten in het Van Donge & De Roo Stadion, waar het publiek 90 minuten op de banken stond. ,,Er komen steeds meer mensen naar het stadion en dat is leuk’’, zei Dijkhuizen. ,,Maar het mogen er nog veel meer worden.’’

Teamprestatie

Het stadion mag weer voor 100 procent gevuld worden en ter gelegenheid daarvan mochten twee trouwe supporters – An en Ton Streur – de aftrap verrichten van deze wedstrijd. Kort daarvoor waren Thijs Dallinga (beste speler en topscorer van de eerste periode) en Stijn van Gassel (beste keeper) terecht in het zonnetje gezet door de Keuken Kampioen Divisie. Maar na het fluitsignaal van de familie Streur liet Excelsior andermaal zien dat de huidige successen echt een teamprestatie zijn.

Kansen genoeg

VVV-Venlo had weinig in te brengen, Excelsior kon het zichzelf alleen maar kwalijk nemen dat het lang duurde voordat het veldoverwicht werd omgezet in goals. Al na vier minuten schoot Siebe Horemans net naast het doel en kort erna zag Mats Wieffer zijn schot geblokt. Weer een minuut later raakte Dallinga de paal, waarna ook Marouan Azarkan net naast schoot. Kansen genoeg dus, maar het leverde geen goals op.

Verdiende treffer

Na een half uur was Horemans opnieuw dichtbij en negen minuten later verdween een schot van Mats Wieffer via een Limburgs been in het zijnet. Pas kort voor rust viel eindelijk de treffer die Excelsior Rotterdam meer dan verdiende. Op aangeven van Siebe Horemans kopte Reuven Niemeijer de bal langs doelman Lukas Zima binnen.

Heerlijke goal

Het leek wel alsof in de rust was gesproken over het feit dat er te weinig was gescoord, want vanaf de eerste seconde van het tweede bedrijf walste Excelsior over de Limburgers heen. De mogelijkheden wisselden elkaar in hoog tempo af en de 2-0 acht minuten na rust kwam dan ook niet als een verrassing. Op aangeven van Azarkan schoot Niemeijer zijn tweede van de avond met een volley binnen. Een heerlijke goal!

Samen sterk

En het bleef genieten, want kort erna was het 3-0. Een vrije trap van Reuven Niemeijer viel via Thijs Dallinga binnen. Het was alweer zijn elfde doelpunt in elf wedstrijden. Meteen erna bracht Azarkan Dallinga bijna opnieuw in kansrijke positie, maar daar zat net een Limburgs been tussen. De wedstrijd was gespeeld, al kopte Julian Baas nog bijna de 4-0 binnen. Na het laatste fluitsignaal ging het team met de bronzen schilden van Thijs Dallinga en Stijn van Gassel op de foto voor de feestende Robin van Persie-tribune. Samen zijn we immers nog sterker!

Nu op naar Den Haag en de volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 30 oktober tegen FC Eindhoven (aftrap 16:30 uur).

Man of the Match

Reuven Niemeijer trok tegen VVV-Venlo de aandacht naar zich toe met twee doelpunten en een assist. Vooral de 2-0 was een heerlijke goal; een volley na een voorzet van Marouan Azarkan. De 3-0 werd door Thijs Dallinga binnengetikt na een vrije trap van diezelfde Niemeijer. Een hattrick zat er dus net niet in, al was hij de eerste om na afloop aan te geven dat vooral de teamprestatie belangrijk is. Niemeijer kan dankzij zijn uitverkiezing in elk geval weer langs bij zijn vaste kapsalon Strak Strak.