Zeer slechte tweede helft bezorgt Excelsior Vrouwen grote nederlaag

10 oktober 2021

Excelsior Rotterdam Vrouwen liep op eigen veld tegen een pijnlijke nederlaag aan tegen ADO Den Haag. De eerste helft ging nog redelijk gelijk op, maar na rust gaven de Kralingers niet thuis en wonnen de gasten uiteindelijk met maar liefst 0-5.

Verbazingwekkend
,,De tweede helft, daar schaam ik me bijna voor’’, verzuchtte hoofdtrainer Richard Mank na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. ,,Geen passie, geen energie, we wilden de bal niet hebben. Wij hebben in de tweede helft niks laten zien en dat vind ik verbazingwekkend.’’

De lat
ADO Den Haag was in de eerste helft van het duel, dat live te zien was op ESPN, al de bovenliggende partij. Toch was wat Excelsior er in het eerste bedrijf tegenover zette nog heel behoorlijk. Met iets meer geluk was Excelsior zelfs op 1-0 gekomen, maar een vrije trap van Joy Kersten belandde op de lat. Een vrije trap die misschien zelfs een penalty had moeten zijn.

Rebound
Aan de andere kant kregen de gasten uit Den Haag, getraind door oud-Excelsior-speler Sjaak Polak, de betere kansen. Zij benutten daarvan maar één en dat was na 20 minuten. Uit een vrije trap van Gwyneth Hendriks kwam de bal bij Jaimy Ravensbergen. Haar eerste inzet ging nog tegen de lat, maar in de rebound was het alsnog raak, 0-1.

Meer rust
Met twee wissels – Angela Versluis en Beau Rijks vervingen Nur El Jawahiri en Danielle Noordermeer probeerde Mank iets meer rust in zijn team te krijgen. Helaas was Excelsior in de tweede helft geen schim meer van de ploeg voor rust. Dat resulteerde in de 60e minuut in de 0-2 door Wiëlle Douma, die bij de tweede paal volledig werd vrijgelaten.

Ondermaats
Het werd daarna van kwaad tot erger voor Excelsior, want via Jolina Amani (oud-speelster van Excelsior), Jaimy Ravensbergen en Jannette van Belen liepen de gasten uit naar 0-5. Tussendoor pakte keeper Jasmijn Resink nog de nodige goede ballen, maar ook zij kon niet voorkomen dat de score opliep. Zelfs een eretreffer van Anne Bhagerath was de Kralingers niet gegund. Die inzet belandde tegen de paal. ,,Het was zwaar ondermaats’’, zo vatte Mank de tweede helft samen.