Excelsior O21 pakt belangrijke punten tegen FC Emmen

1 november 2021

Excelsior O21 speelde dit weekend een zespuntenwedstrijd tegen concurrent FC Emmen. Met de vaste groep van O21 wist het team een knappe 3-1 overwinning te boeken. Trainer/coach Marinus Barendregt was erg positief over hoe zijn ploeg de wedstrijd naar zich toe trok.

Belang
,,Het waren voor ons broodnodige punten’’, vertelt trainer/coach Marinus Barendregt. ,,Als je van tevoren keek naar de ranglijst zag je hoe belangrijk deze wedstrijd was, aangezien FC Emmen vlak boven ons stond. Dat belang maakte het voor ons extra spannend. We konden ons met onze vaste selectie de hele week goed voorbereiden op deze klus. Aan de ene kant was het fijn omdat je met zijn allen een plan kan maken, maar kijkend naar Emmen hadden zij gewoon een ploeg die twee, drie jaar ouder is. Je weet dat het dan lastig kan worden.’’

Wedstrijdverloop
,,In de eerste helft hadden we het erg moeilijk. FC Emmen wist er eigenlijk veel te makkelijk doorheen te komen en zelf kwamen we niet aan voetballen toe. Het lukte ons niet om ons eigen spel te spelen. Het was knap dat we halverwege toch met 0-0 de kleedkamer in konden gaan. In de rust pasten we ons strijdplan aan. We zetten het achterin dicht in de hoop dat Emmen er niet meer zo makkelijk doorheen kon voetballen en wij er makkelijker uit konden komen. Dit lukte vanaf het begin prima. We gaven Emmen helemaal geen mogelijkheden meer en wisten zelf keer op keer kansen te creëren. We waren bovendien erg effectief en binnen 20 minuten na rust stond het 3-0. Emmen wist nog de 3-1 te maken, maar ik ben trots op hoe de jongens deze wedstrijd gekanteld hebben.’’

Bestel nu tickets voor de volgende thuiswedstrijd van Excelsior Rotterdam:

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…