Excelsior Vrouwen verliest met 2-0 van Ajax Vrouwen

21 november 2021

Een jaar geleden ging de uitwedstrijd tegen de vrouwen van Ajax veel over het goede verdedigen van Excelsior Rotterdam Vrouwen. Hoewel Excelsior Rotterdam ook vandaag compact en goed stond te verdedigen, was er een paar minuten van wat minder scherpte waardoor er twee snelle goals vielen aan de kant van de Amsterdammers. Uiteindelijk werd daardoor helaas met 2-0 verloren.

Verdedigende instelling
Excelsior Rotterdam begon de wedstrijd met een verdedigende instelling. Het was duidelijk dat hoofdtrainer Richard Mank wist waar de punten te verdienen waren en hier zijn ploeg op probeerde in te stellen. Hierdoor kreeg Ajax wel ontzettend veel balbezit en de leiding over de wedstrijd. Het eerste moment dat Ricci Geenen scherp moest zijn, was bij een vrij trap van Spitse. Ze had een mooie redding in huis om de vrije trap netjes te pakken. De eerste kans voor Excelsior Rotterdam was ook uit een vrije trap. Fréderique Nieuwland schoot hard op doel maar de keepster van Ajax kon de bal simpel pakken.

Scherpte missen
Hoewel de Kralingers al 30 minuten de verdediging potdicht hielden kwam er jammer genoeg een moment van een paar minuten waarin de ploeg de scherpte leek te missen en dat resulteerde in twee snelle goals van Ajax. Na een goede combinatie werd Romee Leuchter alleen voor keepster gezet en kon ze simpel binnenschieten. Een jammer moment voor de ploeg, maar helaas was het vijf minuten later weer raak. Victoria Pelova kreeg de bal aangespeeld en kon van net buiten het strafschopgebied raak schieten. Hierdoor kwam de stand op het bord waarmee Excelsior Rotterdam helaas naar de kleedkamer moest gaan.

Saaie tweede helft
De tweede helft begon eigenlijk net als de eerste helft. Hoewel Excelsior Rotterdam iets meer begon aan te dringen en meer probeerde de aanval te zoeken, kwamen er niet echt gevaarlijke aanvallen. Ajax bleef de bal rustig rondspelen en kansen zoeken en hierdoor moest keepster Geenen een aantal keer scherp zijn om een grotere achterstand te voorkomen. De eerste echte kans voor Excelsior Rotterdam was voor de ingevallen Yentl van Goch. Zij kreeg de bal aangespeeld en probeerde de keepster van Ajax met een hard schot te verassen. Helaas kon ze de bal pakken en kwam er geen aansluitingstreffer. Hoewel Geenen in de laatste minuten door de aanval van Ajax werd getest, hield ze haar doel schoon en was de ruststand ook de eindstand.