6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Vanzelf ging het niet, maar uiteindelijk pakte Excelsior Rotterdam wel drie punten tegen Jong FC Utrecht. Dat was verdiend, want in de tweede helft waren de Kralingers nadrukkelijk op jacht naar de winnende treffer, nadat kort na rust al de 0-1 achterstand van het bord was gespeeld.

Moeizaam

Die achterstand was Excelsior Rotterdam opgelopen in de eerste helft, waarin de Kralingers er aanvallend maar moeizaam doorheen kwamen tegen de Utrechtse beloften. Redouan El Yaakoubi was nog het dichtstbij een treffer, maar zijn inzet belandde op de lat en kort erna kwam de bal nogmaals tegen het aluminium. Kort ervoor schoot Reuven Niemeijer maar net naast het doel.

Halverwege

Doordat de Kralingers – die speelden met dezelfde basisopstelling als een week eerder tegen Helmond Sport – amper gevaarlijk konden worden, stond de ploeg halverwege het duel met 0-1 achter tegen Jong FC Utrecht. Die gasten waren na negentien minuten voetbal op voorsprong gekomen door een treffer van Eros Maddy.

21e doelpunt

In de rust greep Marinus Dijkhuizen in door Brandon Ormonde-Ottewill en Michael Chacón in de ploeg te brengen in plaats van Abdallah Aberkane en Joshua Eijgenraam. De Kralingers wilden op deze manier voor meer dreiging zorgen en dat leverde al meteen mogelijkheden op voor Reuven Niemeijer en Mats Wieffer. In minuut 48 was het vervolgens raak. Thijs Dallinga tikte zijn 21e doelpunt van het seizoen binnen op aangeven van Reuven Niemeijer.

Winnende

Excelsior ging daarna op zoek naar de winnende treffer, maar het duurde lang voordat die viel. Marouan Azarkan kopte de bal eerste nog over het doel na een voorzet van Dallinga. Kort erna kon Reuven Niemeijer zijn hoofd net niet tegen een voorzet van Ormonde-Ottewill krijgen. De Engelsman vuurde twintig minuten voor tijd van grote afstand een streep af die maar net naast het doel ging. Niemeijer schoot de bal tegen een verdediger van Jong FC Utrecht aan, waardoor het lang bij 1-1 bleef.

Bevrijdende kopbal

Terwijl Excelsior bleef jagen op de winnende, moesten de Kralingers wel opletten voor de tegenstoot van de Utrechtse beloften. Zo kon Aijman Sellouf twaalf minuten voor tijd helemaal richting het doel van Stijn van Gassel komen, maar zijn schot was gelukkig voor de doelman. Drie minuten later was daar eindelijk de bevrijdende 2-1. Azarkan kreeg zijn hoofd tegen een lange bal van Mats Wieffer en besliste het duel zo in Kralings voordeel.

Spannend

Het bleef daarna tot de vijfde minuut van de blessuretijd spannend, want Jong FC Utrecht kreeg nog een gevaarlijke vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. Die leverde gelukkig niets op, waardoor Excelsior Rotterdam won en de punten in Rotterdam hield. De volgende wedstrijd speelt Excelsior Rotterdam opnieuw tegen een beloftenteam. Op maandag 6 december is Jong AZ de tegenstander.

Man of the Match

Vorige week werd hij tot zijn grote teleurstelling nog voortijdig naar de kant gehaald, nu vroeg Marouan Azarkan zijn trainer na een uur spelen om hem niet te wisselen. ,,Wacht daar nog even mee, want ik ga nog scoren’’, zei hij tegen Marinus Dijkhuizen. Azarkan hield woord, want hij kopte acht minuten voor tijd de winnende binnen. Aanvoerder Redouan El Yaakoubi grapte kort voordat Azarkan aan zijn interview met ESPN begon nog dat de aanvaller volgens hem niet kan koppen. De matchwinnaar zelf kon er wel om lachen: ,,Ik ben misschien klein, maar ik kan echt wel goed koppen.’’ De opluchting was voelbaar na zijn treffer, ook bij de maker zelf: ,,Hier was ik weer even aan toe!’’