Nicki en Catharine de Haaij sponsors, maar ook echt supporters

4 november 2021

Meer dan 25 jaar komt Nicki de Haaij al bij Excelsior Rotterdam. Hij mag dus met recht een trouwe supporter worden genoemd. Zijn vrouw Catharine is als vanzelf meegegaan in zijn liefde voor onze club. Sinds enkele jaren zijn zij met hun bedrijf Oostenrijkse Winkel sponsor. Onlangs verlengden zij hun contract tot 2023.

,,Destijds voetbalde Fabian Gelderblom bij Excelsior, een jongen bij ons uit Lekkerkerk. Daarom ging ik een keer kijken’’, zegt Nicki de Haaij. ,,Toen leerde ik Dennis van der Neut kennen en nog meer mensen en dan heb je geen keuze meer, haha. Daarna ben ik altijd blijven komen.’’

Ruim tien jaar geleden begonnen Nicki en zijn echtgenote Catharine hun bedrijf Klapotetz. Ze begonnen met het importeren van Oostenrijkse wijnen, die volgens hen tot de beste ter wereld behoren. Catharine: ,,Nicki is half Oostenrijker en daar wilden wij iets mee doen. Omdat we allebei van een wijntje houden, zijn we daarmee begonnen. Er waren destijds nog niet veel bedrijven die dat deden, maar dat zijn er sindsdien wel meer geworden.’’

Om die reden breidde de Oostenwijkse Winkel, zoals hun online winkel heet, het assortiment steeds verder uit. Nicki: ,,Er kwam steeds meer vraag naar bepaalde producten. We zijn gaan uitbreiden en inmiddels hebben we zo’n 200 artikelen in ons assortiment. Typisch Oostenrijkse gerechten, zoals goulash, Kaiserschmarrn, Mozart kogels en Mannerschnitten.’’ Nicki en Catharine zijn regelmatig in Oostenrijk te vinden. ,,Dan ontdekken we vaak nieuwe producten. We nemen dan wat doosjes mee om uit te proberen en dan merken we vanzelf of het aanslaat of niet.’’

Klanten uit heel Nederland en België weten de Oostenrijkse Winkel online te vinden. ,,Mensen zijn vooral op zoek naar het nostalgische gevoel dat ze hebben bij Oostenrijk. Op winterstop of tijdens wandelvakanties door Oostenrijk eten of drinken ze bepaalde producten en daar zijn ze naar op zoek’’, weet Catharine. ,,We sturen de producten op of mensen halen ze af bij ons. Dat levert leuke gesprekken op aan de deur.’’

Het succes van de Oostenrijkse Winkel stimuleert ze om nieuwe wegen in de slaan. In november openen zij een webwinkel waarin natuurlijke verzorgingsproducten uit de Alpen worden verkocht. ,,Dat is echt mijn passie’’, licht Catharine toe. ,,Die natuurlijke producten uit Oostenrijk, maar ook uit Zwitserland of Duitsland daar sta ik heel erg achter. Ik ben nu druk bezig met die webshop en hopelijk komt die in november online.’’

Een ander bijzonder product waar zij aan werken is de Excelsior limocello. ,,Daar zijn we ook ver mee. Mijn broer is graffitikunstenaar en hij maakt een mini-kunstwerk als etiket. Dat wordt echt heel tof. Een deel van de opbrengst van die limocello gaat naar de jeugdopleiding van Excelsior. Wij vinden het leuk om daar iets voor te doen. De filosofie van de opleiding spreekt ons enorm aan. Hetzelfde geldt voor wat Excelsior op maatschappelijk gebied doet.’’

Als lid van de Excelsior Business Club heeft Nicki al leuke contacten opgedaan. De samenhorigheid in coronatijd zorgde ervoor dat hij niet aarzelde om zijn contract met drie jaar te verlengen. ,,De beleving op de hoofdtribune is natuurlijk wel anders dan op de Van Persie-tribune. Als ik uitwedstrijden bezoek ga ik daarom bewust in het uitvak zitten. Ik vind het leuk om zowel de sponsors als supporters te kennen. Soms ben ik misschien kritisch, Excelsior is wel echt mijn club.’’

Kijk voor meer informatie op de website van De Oostenrijkse Winkel.

Ook interesse in de commerciële mogelijkheden bij Excelsior Rotterdam? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Fiona van der Est-Noordam of Sander Fischer!

Meer Business nieuws

vr 3 december 2021

Welkom bij Excelsior Rotterdam: FlexForces

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

di 30 november 2021

Welkom bij Excelsior: Douglas Transport & Forwarding BV

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets