Pijnlijke nederlaag voor Excelsior Vrouwen tegen VV Alkmaar

5 november 2021

Na de verloren stadsderby van vorige week hoopte Excelsior Rotterdam Vrouwen zich te herpakken tegen VV Alkmaar. Hoewel de hoop op drie punten groot was bij de ploeg van Richard Mank was het resultaat alleen heel anders. Na 90 minuten werd er uiteindelijk met 5-1 verloren van de ploeg uit Alkmaar.

Slordig
De wedstrijd begon al heel slordig van de kant van Excelsior Rotterdam. De bal werd snel verloren en kon niet in de ploeg gehouden worden. Hierdoor kwam er al snel in de wedstrijd een gevaarlijke kans voor VV Alkmaar. Gelukkig ging het schot hoog over, ook omdat Nikki Ridder er nog goed tussen zat. De eerste kans voor Excelsior was voor Sabrine Ellouzi. Zij werd diep gestuurd door Anne Bhagerath en leek te gaan uithalen, maar net daarvoor klonk het fluitsignaal voor buitenspel.

Goals, goals, goals
In de 12e minuut kwam VV Alkmaar op voorsprong via Henshen, die diep werd gestuurd en makkelijk kon binnenschieten. Vijf minuten later was het weer raak. Deze keer via Koopman. Amper een minuut later scoorde Excelsior Rotterdam. Ellouzi kreeg de bal aangespeeld en speelde gelijk Fréderique Nieuwland aan. Die nam aan en schoot op een prachtige manier de bal binnen. Hierdoor leek Excelsior weer wat hoop te krijgen op een goed resultaat en misschien wel met een gelijke stand de rust in te gaan.

Verloren
Maar helaas vergrootte VV Alkmaar net voor de rust de stand door opnieuw te scoren, deze keer uit een corner. Kort na rust greep Richard Mank in door drie wissels door te voeren. Maar net voordat ze erin konden komen scoorde VV Alkmaar weer en leek de wedstrijd op dat moment verloren. Excelsior probeerde met de nieuwe krachten wat terug te doen en werd heel gevaarlijk, maar helaas kon de voorzet gepakt worden door de keepster.

Mocht niet baten
In de 69e minuut kwam de eindstand op het bord door een hard schot dat in de rechterhoek vloog. Hoewel deze stand veel pijn deed, bleef Excelsior Rotterdam doorzetten om nog een of meerdere goals te maken. Ze kwamen een aantal keer dichtbij, uit een vrije trap van Joy Kersten en een schot van Danielle Noordermeer, maar helaas mocht dat niet baten en bleef de stand aan het einde van de wedstrijd 5-1.

69. Charlotte Hulst 5-1

Gele kaarten: Angela Versluis, Beau Rijks (Excelsior Rotterdam)

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
1. Jasmijn Resink
2. Nikki Ridder
3. Daniëlle Noordermeer
4. Fréderique Nieuwland
6. Beau Rijks
7. Yentl van Goch (66. Iris van Bokhoven)
8. Anne Bhagerath (56. Joy Kersten)
9. Angela Versluis
11. Sabrine Ellouzi
12. Naomi Piqué (56. Rachel Kleine)
15’ Lieve van Vliet (56. Stephanie Coelho Aurélio)