6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Degene die het scorebord bedient in het stadion van Telstar, had het er maar druk mee. Zeven mandjes hingen na ruim 90 minuten voetbal aan het klassieke scorebord. Vijf van die treffers werden gemaakt door Excelsior Rotterdam. Vooral Thijs Dallinga was tegen Telstar on fire. Hij maakte vier van de Kralingse doelpunten. Excelsior Rotterdam won het duel met 2-5.

Topschutter

Voorafgaand aan dit seizoen was Thijs Dallinga voor velen nog een onbekende naam in voetballand. Inmiddels kennen veel mensen de naam van de spits uiteraard wel. Hij heeft al zestien doelpunten achter zijn naam staan in dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen en is daarmee topschutter van de competitie. Net als eerder dit seizoen tegen FC Den Bosch maakte hij er vanavond tegen Telstar vier.

Achterstand

Modeste Duku was in Velsen-Zuid de vervanger van de geschorste Marouan Azarkan. Verder hield Marinus Dijkhuizen zijn opstelling intact. De start tegen de Witte Leeuwen was niet best, want na tien minuten wedstrijd zette Cas Dijkstra de thuisploeg op voorsprong. Ondanks deze achterstand was Excelsior de ploeg met het initiatief en dat leverde ook mogelijkheden op.

Gelijkmaker

Pas in de zeventiende minuut was er de gelijkmaker, maar dat gebeurde wel uit een zeer fraaie aanval. Thijs Dallinga zette hem op, gaf de bal mee aan Reuven Niemeijer en die stuurde Dallinga vervolgens de diepte in. Onze topscorer was sneller dan iedereen en maakte het vervolgens goed af, 1-1. Kort erna kon Niemeijer zelf uithalen, maar zijn schot ging naast het doel. Ook Dallinga was daarna dichtbij zijn tweede treffer, maar doelman Trevor Doornbusch voorkwam dit. De doelman greep kort erna ook goed in bij een vrije trap van Julian Baas.

Wedstrijdbal

De Telstar-goalie speelde ook een belangrijke rol in de 1-2 die Excelsior uiteindelijk in de 32e minuut maakte. Door zijn toedoen werd Dallinga gevloerd in het strafschopgebied en scheidsrechter Jeroen Manschot wees naar de stip. Excelsiors topschutter ging zelf achter de bal staan en verzilverde de penalty, 1-2. Vier minuten later stelde Dallinga de wedstrijdbal zeker door op aangeven van Modeste Duku zijn derde treffer van de middag binnen te tikken, 1-3. Na voorbereidend werk van Niemeijer had hij zelfs zijn vierde kunnen en moeten maken, maar die kan ging er helaas niet in.

Dallinga

Op slag van rust kwam Telstar bijna dichterbij, maar Sven Nieuwpoort voorkwam dit op de doellijn. De tweede helft was amper begonnen of Excelsior had opnieuw gescoord. ‘Toch niet weer die Dallinga?’ vroeg een supporter van Telstar zich bijna wanhopig af, maar het was wel degelijk Dallinga die scoorde, opnieuw na een heerlijke combinatie met Reuven Niemeijer. Tien minuten later was het duel definitief beslist toen Julian Baas een vrije trap van zo’n 20 meter van het doel binnenschoot. Marinus Dijkhuizen voerde daarna wat wissels door om andere jongens speeltijd te geven.

Prima overwinning

In de slotfase kwam Telstar nog op 2-5 door een treffer van Rein Smit. In eerste instantie wist Stijn van Gassel dit nog te voorkomen, maar in de rebound was het alsnog raak. Excelsior Rotterdam boekte echter een prima overwinning en Thijs Dallinga kroop naar de toppositie van de topscorerslijst. Maar het belangrijkste was dat de vervelende smaak van de nederlaag tegen FC Eindhoven door de Kralingers werd weggespeeld.

Volgende week spelen we op zondagavond (aanvang) thuis tegen Almere City FC. Bestel hier jouw tickets en kom met ons strijden en winnen!