Welkomstprogramma jeugdtrainers voor amateurpartners van Excelsior Rotterdam

2 november 2021

Onze amateurpartner VV Smitshoek organiseerde op 24 september in samenwerking met de KNVB een praktijkbijeenkomst, die in het teken stond van het ‘Welkomstprogramma jeugdtrainers’. Het doel van dit KNVB-programma is om alle startende jeugdtrainers in hun rol te ondersteunen. Via coördinator amateurpartners Roel de Nooijer heeft Excelsior Rotterdam meerdere amateurpartners uitgenodigd om deel te nemen aan deze praktijkbijeenkomst, zoals VV Spirit, MSV & AV Flakkee en Excelsior Vrouwen.

Spelplezier
,,Onze relatie met de KNVB is erg goed”, vertelt bestuurder technische zaken Walter Hazelebach van VV Smitshoek. ,,We hebben dit mede daardoor bij ons kunnen organiseren. We maken zelf gebruik van het welkomstprogramma jeugdtrainers en zijn daar erg tevreden over. Je ziet dat het veel spelplezier teweegbrengt door de manier waarop je voetbalt en spelplezier is voor ons het allerbelangrijkst. Op zo’n avond is het mooi dat wij een voorbeeld mogen geven aan andere verenigingen en amateurpartners van Excelsior Rotterdam. Zo kunnen we zo veel mogelijk andere verenigingen enthousiast krijgen hiervoor. Het is voor ons ook een meerwaarde dat wij via Excelsior weer met andere amateurpartners in contact komen, dit is voor ons ideaal om ervaringen en kennis te kunnen uitwisselen.’’

Enthousiast
,,Het was een mooie avond om ons welkomstprogramma jeugdtrainers te promoten”, vertelt Eric Treling, organisator vanuit de KNVB. ,,Het is een mooie kans dat we in samenwerking met Excelsior Rotterdam bij een van hun amateurpartners zo’n praktijkbijeenkomst kunnen houden. We demonstreren aan andere (partner) verenigingen hoe ons programma er in de praktijk uitziet en dit zorgt ervoor dat zij hier een goed beeld van kunnen krijgen. De bezoekers gaven aan dat ze lekker snel naar buiten wilden om het programma in de praktijk te brengen, nadat we binnen een kleine inleiding hadden gegeven. Iedereen was snel enthousiast en dat is mooi voor ons. Uiteindelijk is ons doel om zo veel mogelijk clubs te helpen ontwikkelen.’’

Welkomstprogramma
,,Om samen met verenigingen optimaal invulling te geven aan de start en begeleiding van startende trainers, bestaat het Welkomstprogramma uit vijf onderdelen. Het programma start met de registratie van alle trainers in Sportlink door de vereniging, waarna de trainers een aantal introductiemails ontvangen. Daarmee krijgen ze toegang tot het Assist Trainersdashboard: een centrale online omgeving vol kennis en oefeningen. Daarnaast is de Aftrapmodule ontwikkeld, een gratis basismodule van de KNVB voor iedereen die van start gaat als jeugdtrainer. De module bestaat uit twee e-learning-modules en een praktijkbijeenkomst op de vereniging. Het laatste onderdeel is de aandacht en ondersteuning om aan de slag te gaan met het creëren van een veilig sportklimaat en het aanvragen van een VOG voor alle trainers.”

Meer informatie over het welkomstprogramma jeugdtrainers kun je vinden op de website van de KNVB.

Meer amateurpartners

do 13 april 2023

Intro Cursus van Coerver Coaching voor amateurpartners

Zondag 26 maart was de Intro Cursus van Coerver Coaching in samenwerking met Excelsior Rotterdam. Het…

Lees meer

vr 24 februari 2023

COERVER INTRO CURSUS EXCELSIOR ROTTERDAM

In samenwerking met Coerver Coaching organiseren we op zondag 26 maart 2023 de Coerver Intro Cursus.…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets