'Bij Excelsior is de jeugd gewoon erg belangrijk'

21 december 2021

De eerste seizoenshelft zit erop en de feestdagen staan voor de deur. Tijd om de balans op te maken van het eerste half jaar van onze jeugdafdeling in dit seizoen. Met hoofd jeugdopleiding Marco van Lochem kijken we terug op het afgelopen half jaar.

Doelstellingen
,,Ik denk dat we erg tevreden kunnen zijn”, vertelt Van Lochem. ,,We hebben de doelstellingen weten te behalen. We hebben een paar teams die wat hoger speelden die gedegradeerd zijn, maar je weet dat dat kan gebeuren als je bij bijvoorbeeld de hoogste acht teams zit. Zo hebben we ook een paar teams die wat lager speelden en die nu gepromoveerd zijn. Het gaat ervoor ons om dat we in elk geval bij de beste 24 teams van Nederland horen.”

Extra boost
,,We hebben dit seizoen extra stappen kunnen zetten in de organisatie’’, gaat hij verder. ,,Een voorbeeld hiervan is dat we een videoanalist erbij hebben gekregen, waar alle teams gebruik van maken. Dit geeft natuurlijk een extra boost aan hoe trainers hun teams kunnen trainen en voorbereiden op wedstrijden. Dit hebben we mogelijk kunnen maken met hulp van sponsoren.”

Gemotiveerd
,,Op coronagebied hebben we eigenlijk lang ongestoord door kunnen gaan. Het is pas nu vlak voor de winterstop dat het helaas weer misgaat. Dit neemt niet weg dat het enthousiasme gewoon blijft bij onze trainers en spelers. Het is mooi om te zien dat iedereen gemotiveerd blijft.”

Doorstroming
Van Lochem stelt tevreden te zijn over de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal: ,,Bij Excelsior is de jeugd gewoon erg belangrijk. Talenten krijgen de kans om zich te laten zien. Het gaat er vaak om dat het jonge spelers ook gegund moet worden en dat ze het vertrouwen krijgen. De trainer moet jonge spelers ook durven inpassen en zo kunnen talenten dan hun kans grijpen, zoals bijvoorbeeld Joshua Eijgenraam heeft gedaan.’’ Onlangs nog mocht Raphaël Eyongo zijn eerste minuten maken in het bekerduel van Excelsior tegen FC Groningen.

Saamhorigheid
Tenslotte vertelt Marco van Lochem over het onderlinge toernooi dat dinsdag wordt gespeeld: ,,Bij dit soort toernooien is het belangrijk dat kinderen elkaar leren respecteren en waarderen. Ze kunnen elkaar binnen verschillende teams leren kennen en begeleiden. Hierdoor kan je van elkaar leren en samen tot oplossingen komen. Deze toernooien staan voor het verbinden van spelers van verschillende elftallen. Binnen de club moet er zoveel mogelijk saamhorigheid zijn. Dat bijvoorbeeld jongens van O13 langer blijven om nog bij O15 te gaan kijken. Dat soort dingen zijn belangrijk.”

Meer Jeugd

di 21 december 2021

'Bij Excelsior is de jeugd gewoon erg belangrijk'

De eerste seizoenshelft zit erop en de feestdagen staan voor de deur. Tijd om de balans…

Lees meer

ma 6 december 2021

Excelsior O13 promoveert naar de hoogste divisie

Excelsior O13 wist dit weekend knap de Rotterdamse derby tegen Sparta te winnen. De ploeg leverde…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets