'Bij Excelsior is de jeugd gewoon erg belangrijk'

21 december 2021

De eerste seizoenshelft zit erop en de feestdagen staan voor de deur. Tijd om de balans op te maken van het eerste half jaar van onze jeugdafdeling in dit seizoen. Met hoofd jeugdopleiding Marco van Lochem kijken we terug op het afgelopen half jaar.

Doelstellingen
,,Ik denk dat we erg tevreden kunnen zijn”, vertelt Van Lochem. ,,We hebben de doelstellingen weten te behalen. We hebben een paar teams die wat hoger speelden die gedegradeerd zijn, maar je weet dat dat kan gebeuren als je bij bijvoorbeeld de hoogste acht teams zit. Zo hebben we ook een paar teams die wat lager speelden en die nu gepromoveerd zijn. Het gaat ervoor ons om dat we in elk geval bij de beste 24 teams van Nederland horen.”

Extra boost
,,We hebben dit seizoen extra stappen kunnen zetten in de organisatie’’, gaat hij verder. ,,Een voorbeeld hiervan is dat we een videoanalist erbij hebben gekregen, waar alle teams gebruik van maken. Dit geeft natuurlijk een extra boost aan hoe trainers hun teams kunnen trainen en voorbereiden op wedstrijden. Dit hebben we mogelijk kunnen maken met hulp van sponsoren.”

Gemotiveerd
,,Op coronagebied hebben we eigenlijk lang ongestoord door kunnen gaan. Het is pas nu vlak voor de winterstop dat het helaas weer misgaat. Dit neemt niet weg dat het enthousiasme gewoon blijft bij onze trainers en spelers. Het is mooi om te zien dat iedereen gemotiveerd blijft.”

Doorstroming
Van Lochem stelt tevreden te zijn over de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal: ,,Bij Excelsior is de jeugd gewoon erg belangrijk. Talenten krijgen de kans om zich te laten zien. Het gaat er vaak om dat het jonge spelers ook gegund moet worden en dat ze het vertrouwen krijgen. De trainer moet jonge spelers ook durven inpassen en zo kunnen talenten dan hun kans grijpen, zoals bijvoorbeeld Joshua Eijgenraam heeft gedaan.’’ Onlangs nog mocht Raphaël Eyongo zijn eerste minuten maken in het bekerduel van Excelsior tegen FC Groningen.

Saamhorigheid
Tenslotte vertelt Marco van Lochem over het onderlinge toernooi dat dinsdag wordt gespeeld: ,,Bij dit soort toernooien is het belangrijk dat kinderen elkaar leren respecteren en waarderen. Ze kunnen elkaar binnen verschillende teams leren kennen en begeleiden. Hierdoor kan je van elkaar leren en samen tot oplossingen komen. Deze toernooien staan voor het verbinden van spelers van verschillende elftallen. Binnen de club moet er zoveel mogelijk saamhorigheid zijn. Dat bijvoorbeeld jongens van O13 langer blijven om nog bij O15 te gaan kijken. Dat soort dingen zijn belangrijk.”

Meer Jeugd

vr 8 juli 2022

Hoofdtrainers van de jeugdopleiding zijn bekend

Onze nieuwe hoofd jeugdopleiding Rogier Veenstra is druk bezig met het vormgeven van de staf van…

Lees meer

vr 17 juni 2022

Jeugdafdeling neemt afscheid van Marco van Lochem

Marco van Lochem heeft gisteren afscheid genomen van de jeugdafdeling van Excelsior Rotterdam. Na 23 jaar…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets