Excelsior Vrouwen met fikse nederlaag richting de feestdagen

19 december 2021

Het jaar 2021 is bijna voorbij en heeft veel hoogte- en dieptepunten gekend voor de Excelsior Rotterdam Vrouwen. De laatste wedstrijd van dit jaar werd gespeeld tegen de FC Twente Vrouwen in het eigen van Donge & de Roo Stadion. Helaas konden onze vrouwen niet met een knal het nieuwe jaar in, want FC Twente was in de tweede helft veel te sterk waardoor maar liefst met 1-9 werd verloren.

Snelle voorsprong
Excelsior Rotterdam Vrouwen begon nog goed aan de wedstrijd. Sabrine Ellouzi zette druk op de verdedigster die samen met de keepster de fout inging. Hierdoor kon ze de bal simpel afpakken en hem in het lege doel schieten. Door dit snelle doelpunt leek Excelsior Rotterdam hoop te krijgen op een mooi resultaat. Helaas was het nog geen minuut later raak aan de andere kant van het veld. Anna-Lena Stolze stond helemaal vrij en kon de bal simpel in de korte hoek koppen.

Onhoudbaar
Excelsior probeerde terug te komen door aanvallen van Ellouzi en Iris van Bokhoven, maar helaas ontbrak de precisie in de passing om een echte kans te krijgen. Helaas was het in de 20e minuut FC Twente dat op voorsprong kwam. Olislagers trad aan voor een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel en krulde de bal in de kruising, onhoudbaar voor keepster Jasmijn Resink. Sabrine Ellouzi leek in de 36e minuut bijna gelijk te maken, maar helaas was haar schot recht op de keepster en die kon de bal daardoor pakken.

Tempo omhoog
Helaas verhoogde FC Twente het tempo in de tweede helft en hierdoor scoorden de gasten al heel snel in de 49e en 50e minuut via Van Dooten en Kalma. FC Twente bleef doorzetten en Excelsior Rotterdam had het lastig. De bal bleef niet lang in de ploeg en dit zorgde ervoor dat FC Twente de overhand kreeg. Zo werd het in de 64e minuut 1-5 door een intikker van Stolze. Hoewel Richard Mank een paar minuten later drie wissels doorvoerde door Stephanie Coelho Aurélio, Katelyn Hendriks en Britt Udink te brengen, bracht dit helaas geen verandering in het wedstrijdbeeld.

Pijnlijk
De grootste kans voor Excelsior Rotterdam in de tweede helft was voor Iris van Bokhoven. Zij leek na een goede voorzet van Coelho Aurélio een tweede doelpunt te maken om het leed een klein beetje te verzachten. Helaas was keepster Van Domselaar scherp en kon ze deze inzet keren. Uiteindelijk zou het laatste doelpunt van de wedstrijd voor Lotje de Keijzer van FC Twente zijn, zij bepaalde de eindstand op 1-9. Een pijnlijke nederlaag in eigen huis voor Excelsior Rotterdam Vrouwen.