Excelsior Vrouwen verliezen met 4-2 van ADO Den Haag

10 december 2021

Na het spannende gelijkspel in het eigen van Donge & de Roo Stadion tegen SC Heerenveen, trad Excelsior Rotterdam Vrouwen aan tegen ADO Den Haag Vrouwen. Ondanks een goede comeback in de tweede helft met twee doelpunten werd door de slechte eerste helft met 4-2 verloren.

Snelle achterstand
Hoewel Excelsior Rotterdam Vrouwen sterk begon aan de wedstrijd door gelijk twee kansen te creëren uit een hoekschop en een schot van Sabrine Ellouzi, was het in de zesde minuut raak voor ADO Den Haag. Een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied bereikte oud-Excelsior-speelster Jolina Amani en die kon simpel binnenkoppen. Het ging heel snel van kwaad tot erger voor Excelsior Rotterdam, want nog geen drie minuten later weer raak via Amani. Hoewel Excelsior Rotterdam zich probeerde te herpakken via Ellouzi en Fréderique Nieuwland, kon er geen aansluitingstreffer worden gemaakt.

Woordenwisselingen
Helaas was het ADO Den Haag dat de kansen wel afrondde, want in de 28e minuut werd het 3-0 uit een corner. Hierdoor leek Excelsior zonder doelpunten de kleedkamer in te gaan. Sabrine Ellouzi leek hier verandering in te brengen toen ze uit het niets scoorde. Helaas ging de vlag omhoog en werd het doelpunt afgekeurd. De staf van Excelsior was het hier niet mee eens en de woordenwisselingen die volgden leverden gele kaarten op voor assistent-trainers Mandy van der Heiden en Peter Pothof.

Vrije trap
De tweede helft begon met een wissel aan de kant van Excelsior Rotterdam. Angela Versluis kwam erin voor Joy Kersten. In de 51e minuut kreeg Excelsior een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Ellouzi. Fréderique Nieuwland nam deze vrije trap en schoot de bal rustig in de hoek. Nog geen vijf minuten later was het weer raak voor de Kralingers. Uit een vrije trap werd de bal teruggekopt op Sabrine Ellouzi die hem hard binnenschoot en tekende voor haar vierde doelpunt van het seizoen.

Eindstand
Hoewel Excelsior de wedstrijd weer spannend begon te maken, zakte de ploeg een kort moment in en dat zorgde ervoor dat ADO Den Haag gelijk de 4-2 erin schoot. Hoewel Sabrine Ellouzi en Angela Versluis allebei nog een kans kregen, konden zij de bal helaas niet in het doel krijgen en was de eindstand in Den Haag dus 4-2.