Jong AZ 0 - Excelsior 2

Geduldig Excelsior Rotterdam wint ook van Jong AZ

6 december 2021

Stand 2021-2022

#GSP+/-
1.FC Volendam2352+25
2.FC Emmen2245+19
3.Excelsior2243+19
4.Jong Ajax2243+16
5.ADO Den Haag2241+21
6.Roda JC2340+20
7.De Graafschap2340+10
8.FC Eindhoven2338+12
9.Jong PSV2332+7
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam deed goede zaken in Wijdewormer door met 0-2 te winnen van Jong AZ. Op het koude, winderige en natte AFAS Trainingscomplex duurde het lang, was het spannend, maar trokken de Kralingers uiteindelijk toch aan het langste eind. Excelsior Rotterdam kan zich vrijdag op eigen veld tegen MVV verzekeren van de play-offs.

Corner

Met nog twaalf minuten op de klok verwarring achterin bij Jong AZ. Tijs Veldhuis liet de bal over de achterlijn gaan in de veronderstelling dat het een doeltrap was. De bal was echter het laatst aangeraakt door een speler van Jong AZ. Corner voor Excelsior en uitgerekend uit deze hoekschop maakte Marouan Azarkan op wondermooie wijze de bevrijdende 0-1. Doelman Bo Reus verkeek zich op de corner van Azarkan en zag de bal in het doel verdwijnen.

Bewussie

De ontlading bij de spelers van Excelsior Rotterdam was enorm. Vol bravoure verklaarde Azarkan daarna dat de corner een ‘bewussie’ was. Hij glimlachte erbij, maar er leek niets aan gelogen. De straffe wind die over het veld woei was na rust in het voordeel van Excelsior Rotterdam. Julian Baas was al twee keer dichtbij uit een corner vanaf links, bij Azarkan lukte het daarna dus wel vanaf de rechterkant.

Waarschuwing

Voordat de bevrijdende 0-1 viel, bleef het lang spannend. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. De bal in het zijnet van Zakaria Aboukhlal in de eerste minuut was een waarschuwing dat het weleens een lastige avond kon worden voor Excelsior. Ook in de 44 minuten daarna voetbalde Jong AZ zich een aantal keer handig door de Kralingse verdediging. Ook Excelsior was een paar keer dreigend, via Reuven Niemeijer, Marouan Azarkan en Thijs Dallinga. Maar halverwege waren er nog geen treffers.

Overtuigd

Maar het huidige Excelsior heeft geduld in dit soort wedstrijden. De Kralingers zijn ervan overtuigd dat de goal uiteindelijk gaat vallen. Bovendien gaf de verdediging in het tweede bedrijf nauwelijks iets weg. Fedde de Jong ramde de bal tegen de lat, maar verder was het Excelsior – met de wind in de rug – dat de aanval zocht en kansen kreeg.

Dreigend

Zes minuten na rust dacht heel Excelsior aan een strafschop toen Wieffer in het strafschopgebied onderuit werd gewerkt, maar de bal ging gek genoeg niet op de stip. Reuven Niemeijer was na een uur spelen dreigend, maar schoof de bal naast het doel. Julian Baas, die tot twee keer toe een corner bijna zag binnenvliegen, was ook gevaarlijk met een vrije trap, maar doelman Reus voorkwam dit. Ook Azarkan was dichtbij op aangeven van Dallinga, maar opnieuw was het niet raak.

Winlust

Terwijl een handvol supporters zich vanaf de dijk liet horen, zette Excelsior nogmaals aan. In de 78e minuut kwam de corner waaruit Azarkan de bevrijdende 0-1 maakte die met een ongekende blijdschap werd gevierd. ,,Dit team heeft winlust’’, verklaarde Azarkan de uitbarsting na de goal. ,,Wij willen altijd winnen.’’ Dat lukte ook tegen Jong AZ. Thijs Dallinga maakte er in de 90e minuut zelfs nog 0-2 van en maakte zo zijn 22e van het seizoen.

Periodetitel

Deze overwinning betekende dat Excelsior nu al meer punten heeft behaald in uitwedstrijden dan in het gehele vorige seizoen (24). Bovendien maken de Kralingers vrijdag in eigen stadion kans om de tweede periode te winnen en in elk geval de play-offs veilig te stellen. MVV is dan de tegenstander. En met de ‘winlust’ van dit team zou dat normaal gesproken in eigen huis niet mis mogen gaan.

MOTM

Mats Wieffer

Koop mijn shirt

Man of the Match

Mats Wieffer speelde op het ijskoude sportcomplex in Wijdewormer een prima wedstrijd. De middenvelder heerste en drukte nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Kort na rust had Wieffer een strafschop moeten krijgen, maar scheidsrechter Robin Gansner en zijn assistenten vonden de overtreding waardoor hij ten val kwam niet overtuigend genoeg om de bal op de stip te leggen. Het maakte uiteindelijk niet uit, want een geduldig Excelsior Rotterdam trok de winst door late treffers van Marouan Azarkan en Thijs Dallinga in de slotfase alsnog naar zich toe.

Bekijk hier de reactie van Marinus Dijkhuizen:

Bekijk hier de reactie van Marouan Azarkan:

Doelpunten deze wedstrijd

78. Marouan Azarkan 0-1
90. Thijs Dallinga 0-2

Scheidsrechter: Robin Gansner
Gele kaarten: Buurmeester (Jong AZ), Azarkan (Excelsior Rotterdam)
Rode kaarten: Taabouni (2x geel)(Jong AZ)

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel
2. Siebe Horemans
4. Redouan el Yaakoubi
6. Abdallah Aberkane
8. Mats Wieffer
9. Thijs Dallinga
10. Reuven Niemeijer
11. Marouan Azarkan
16. Sven Nieuwpoort
27. Michael Chácon
33. Julian Baas

Wissels Excelsior Rotterdam:
65. Brandon Ormonde-Ottewill in plaats van Abdallah Aberkane
85. Modeste Duku in plaats van Marouan Azarkan
85. Couhaib Driouech in plaats van Mats Wieffer

Klaar voor de volgende pot?

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Meer Nieuws

vr 21 januari 2022

Excelsior Rotterdam heeft tegen Jong PSV een totale offday

Excelsior Rotterdam had een totale offday op PSV Campus De Herdgang. Op alle fronten werden de…

Lees meer

wo 19 januari 2022

Een elftal feiten: Jong PSV - Excelsior Rotterdam

Jong PSV staat na drie wedstrijden aan kop van de derde periode. Excelsior Rotterdam is dus…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets