Punt voor de Excelsior Vrouwen tegen SC Heerenveen (2-2)

3 december 2021

Wedstrijden tussen Excelsior Rotterdam en SC Heerenveen zijn vaak spannend omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Zo liep het uitduel tegen de Friezen eerder dit seizoen al uit op een 1-1 gelijkspel en dat was vanavond niet anders. Ondanks een penaltymoment en een goed spelend Excelsior Rotterdam, eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Fel begin, grote kansen
Excelsior Rotterdam begon fel aan de wedstrijd en dit leverde al heel snel een grote kans op. In de derde minuut werd Lieve van Vliet voor het doel gezet van SC Heerenveen en haalde hard uit, maar trof net de keepster. Uit de Rebound kon Joy Kersten nog schieten maar ook zij trof een tegenspeelster. In de vijfde minuut leek het alsof Kersten Excelsior Rotterdam op voorsprong zette, maar helaas ging de vlag omhoog voor buitenspel.

Foutje
Hoewel Excelsior Rotterdam goed bezig was werd er in de 20e minuut een foutje gemaakt achterin, waardoor Ricci Geenen heel scherp moest zijn om haar doel schoon te houden. Helaas was het een minuut later wel raak voor de bezoekers. Een lage voorzet werd net gemist en hierdoor kon uit de rebound de bal worden binnengeschoten door Kristen McFarland. Excelsior Rotterdam eigenlijk tegen de verhouding in op achterstand.

Gelijkmaker
Excelsior Rotterdam probeerde zich te herpakken en kreeg na ruim een half uur een mooie kans via Sabrine Ellouzi, die haar schot net voorlangs zag gaan. Een paar minuten later kreeg Danielle Noordermeer de bal voor haar voeten bij een vrije trap en schoot hard op doel. Helaas was de bal recht door het midden en dus een makkelijk te keren voor de keepster van SC Heerenveen. Excelsior Rotterdam leek naar de kleedkamer te gaan met een achterstand, maar Rachel Kleine gaf een goede diepe bal op Ellouzi die heerlijk afrondde en ervoor zorgde dat er toch een gelijke stand op het bord kwam.

Slap begin
Hoewel Excelsior Rotterdam de eerste helft goed begon, was het in het begin van de tweede helft heel slap. Hierdoor kreeg SC Heerenveen lang de bal en leunde Excelsior Rotterdam meer naar achter. Ondanks het slechte begin was de eerste kans voor de Kralingers. Ellouzi kreeg de bal hoog aangespeeld en had een goede aanname in huis. Helaas had ze iets te veel tijd nodig om tot een schot te komen en kwam de verdediging van SC Heerenveen ertussen.

Raar moment
Rond de 68e minuut lag Lieve van Vliet op de grond en werd er geopperd om de bal uit te spelen. Hoewel SC Heerenveen stopte met voetballen en de bal leek uit te spelen, nam Ripa opeens de bal voor haar voeten en haalde hard uit. Haar schot belande in de kruising onder luid protest van speelsters en staf van Excelsior Rotterdam. Helaas telde deze goal, ongeacht de situatie en keek Excelsior Rotterdam opnieuw tegen een achterstand aan. Gelukkig kon Danielle Noordermeer in de 78e minuut de corner van de ingevallen Katelyn Hendriks overtuigend binnenkoppen om de stand weer gelijk te trekken.

Spannende slotfase
Hierdoor konden beide ploegen opzoek gaan naar de winnende treffer en dit resulteerde in een spannende slotfase. In de 82e minuut kreeg Hendriks de bal voor haar voeten en zij haalde gelijk hard uit. Helaas had de keepster hierop gerekend en zij kon de bal pakken. Misschien wel het meest discutabele moment van de wedstrijd kwam een paar minuten later. Sabrine Ellouzi leek alleen op de keepster af te gaan en dribbelde tussen twee verdedigsters van SC Heerenveen door. Ze werd geraakt door een van de twee, maar de scheidsrechter besloot geen penalty te geven. Hierna was het laatste moment voor Naomi Piqué die van heel ver uithaalde omdat de keepster ver voor haar doel stond. Het bleef echter bij 2-2.

Doelpunten:
21. Kristen Mcfarland 0-1
45+1. Sabrine Ellouzi 1-1
69. Chimera Ripa 1-2
78. Daniëlle Noordermeer 2-2

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
20. Ricci Geenen
2. Nikki Ridder
3. Daniëlle Noordermeer
4. Fréderique Nieuwland (62. Katelyn Hendriks)
6. Beau Rijks
10. Joy Kersten (62. Yentl van Goch)
11. Sabrine Ellouzi
12. Naomi Piqué
14. Iris van Bokhoven (76. Zenna van Delft)
15. Lieve van Vliet
22. Rachel Kleine (62. Stephanie Coelho Aurélio)

Bekijk hier de reactie van hoofdtrainer Richard Mank:

Meer Nieuws

di 18 januari 2022

Wedstrijd tegen ADO Den Haag op dinsdag 25 januari

De thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag wordt gespeeld op dinsdag 25 januari (20:00 uur). Dit duel…

Lees meer

za 15 januari 2022

Excelsior Vrouwen ondanks goed spel onderuit tegen PSV

Excelsior Rotterdam Vrouwen moest voor de eerste wedstrijd van 2022 naar PSV Vrouwen. Waar eerder dit…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong PSV vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 21 januari, 2022

20:00, Sportpark De Herdgang

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong PSV vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 21 januari, 2022

20:00, Sportpark De Herdgang

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong PSV vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 21 januari, 2022

20:00, Sportpark De Herdgang

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong PSV vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 21 januari, 2022

20:00, Sportpark De Herdgang

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets