Excelsior legt Nikolas Agrafiotis voor anderhalf jaar vast

31 januari 2022

Excelsior Rotterdam heeft aanvaller Nikolas Agrafiotis voor anderhalf jaar vastgelegd met een optie voor nog een jaar. De spits met Griekse en Servische roots komt over van FC Dordrecht. Daar maakte hij gisteren in zijn laatste duel tegen VVV-Venlo nog een doelpunt.

Aanvallende versterking
Technisch directeur Nick Kersten: ,,Nikolas is een talentvolle speler. Hij is lang, fysiek sterk en goed aan de bal. Wij wilden heel graag een aanvallende versterking halen en we denken in hem de ideale aanwinst gevonden te hebben. Hij zal in eerste instantie moeten gaan concurreren met onze aanvallers. Juist ook vanwege die concurrentie binnen de groep is zijn komst belangrijk voor Excelsior. Nikolas heeft bij FC Dordrecht dit seizoen zeven goals gemaakt, dus hij heeft bewezen dat hij een neusje voor de goal heeft.’’

Doelpunten
,,Dat hadden er zelfs meer kunnen zijn’’, stelt de in Dordrecht woonachtige spits zelf. ,,Ik heb nog een aantal grote kansen gemist. Bij FC Dordrecht kwamen we bovendien niet heel veel voor de goal. Met Excelsior zal dat vaker het geval zijn, waardoor je meer kansen krijgt en dus als het goed is ook meer doelpunten kan maken. Als ik de kans krijg, dan ga ik ze binnenschieten’’, zegt hij vol overtuiging.

Veel leren
Bij Excelsior Rotterdam moet Agrafiotis onder meer de concurrentie aan met Thijs Dallinga, die in de eerste seizoenshelft 25 doelpunten maakte. ,,Dat maakt me niet bang, juist niet. Hij heeft het hartstikke goed gedaan voor de winterstop en laat ook zien dat het mogelijk is bij Excelsior om zo veel goals te maken. Ik ga vechten voor mijn plekje in het team. Ook kan ik veel leren van Thijs Dallinga en de rest van het team om mezelf verder ontwikkelen.’’

Nieuwe uitdaging
De in Den Bosch geboren aanvaller voelde in de gesprekken met Excelsior Rotterdam al snel het vertrouwen van de club. Na anderhalf jaar FC Dordrecht was hij zelf toe aan een nieuwe uitdaging: ,,Het was een leerzame periode bij FC Dordrecht, waarin ik als persoon en voetballer veel heb geleerd. Qua resultaat hadden we veel te maken tegenslagen en dat maakt je mentaal sterker. Het is een sterk punt van mij geworden om mezelf na tegenslagen steeds weer op te laden.’’

Vlieguren
Nikolas Agrafiotis heeft een Griekse vader en een Servische moeder. Hij werd geboren in Den Bosch en begon zijn voetbalcarrière in de opleiding van FC Den Bosch. In 2014 vertrok hij naar Vitesse, waar hij uiteindelijk met de beloften debuteerde in de tweede divisie. Omdat hij vlieguren wilde maken in het betaalde voetbal koos hij in 2020 voor FC Dordrecht. In zijn eerste seizoen maakte hij vijf goals in dertig wedstrijden, dit seizoen maakte hij er in 22 wedstrijden al zeven.

Stap vooruit
,,Excelsior is qua professionaliteit en niveau een stap vooruit. De selectie hier heeft een paar ervaren spelers, maar ook jonge jongens die hebben laten zien dat ze hier stappen kunnen maken. Ik denk dat ik wel in dat profiel pas. Ik wil mezelf bij Excelsior verder ontwikkelen. Tijdens het gesprek lieten ze beelden zien van dingen die ik goed deed en zaken die ik kan verbeteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dat bij Excelsior kan doen en kijk er naar uit om hier te beginnen.’’

Bekijk hieronder het interview met Nikolas Agrafiotis:

Meer Nieuws

wo 21 februari 2024

Ruben den Uil te gast in nieuwe Excelsior Podcast

In de Excelsior Podcast ontvangen Daan Bovenberg en Frank Vijg elke twee weken een gast. Iemand…

Lees meer

ma 19 februari 2024

Oud-Excelsior-speler Jan Sørensen overleden

Ons bereikte het bericht dat onze oud-speler Jan Sørensen is overleden. De Deen speelde in het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets