Jong PSV 3 - Excelsior 0

Excelsior Rotterdam heeft tegen Jong PSV een totale offday

21 januari 2022

Stand 2021-2022

#GSP+/-
1.FC Emmen3883+40
2.FC Volendam3875+28
3.FC Eindhoven3871+26
4.ADO Den Haag3867+23
5.Roda JC3866+27
6.Excelsior3866+25
7.Jong Ajax3863+19
8.NAC Breda3859+15
9.De Graafschap3856+9
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam had een totale offday op PSV Campus De Herdgang. Op alle fronten werden de Kralingers afgetroefd door de Eindhovense beloften. Het duurde nog lang voordat de thuisploeg het overwicht in doelpunten uitdrukte, maar Jong PSV won uiteindelijk met 3-0.

Afgetroefd

,,Jong PSV was goed, maar wij waren extreem slecht’’, concludeerde aanvoerder Redouan El Yaakoubi na afloop in gesprek met ESPN. Op alle fronten kwamen de Kralingers te kort op de Herdgang tegen de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Vooral het feit dat dat Excelsior in de duels werd afgetroefd door de Eindhovense beloften zat El Yaakoubi dwars.

Ploeg in vorm

Na de valse start door de corona-uitbraak en het niet doorgaan van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, werd de 0-0 tegen De Graafschap vorige week nog tevreden ontvangen. Tegelijkertijd was er de wetenschap dat met Jong PSV, ADO Den Haag en FC Emmen nog drie lastige duels op het programma stonden in januari. Jong PSV was bovendien de ploeg in vorm, met zeven punten uit de eerste drie duels van de derde periode.

Mogelijkheden

Al na acht minuten spelen was er een grote kans voor Jong PSV, maar via Stijn van Gassel ging die inzet naast het doel. Nog voordat de eerste helft halverwege was hadden de Eindhovenaren nog drie mogelijkheden gekregen, waarbij Van Gassel nog twee keer in de weg stond en bij de derde poging ging de bal voorlangs.

Slordig

Jong PSV combineerde erop los en Excelsior had veel moeite met de handige talenten van PSV. Vooral Johan Bakayoko liet zien waarom hij de man in vorm is. Doelpunten vielen er niet en tegen de rust kon Excelsior iets meer aan voetballen toekomen. Mede doordat het spel slordig was en spits Thijs Dallinga niet bereikt kon worden, wist Excelsior niet een keer gevaarlijk te worden.

Schaars moment

Meteen na rust kon Excelsior, met Kenzo Goudmijn in plaats van Joshua Eijgenraam, dreigend worden. Direct erna moest Van Gassel opnieuw ingrijpen op een inzet van Dante Sealy. Het bleek uitstel van executie, want in de 57e minuut zorgde Fedde Leysen voor de verdiende voorsprong voor Jong PSV. Tien minuten later schoot Goudmijn op het doel van Jong PSV. Een schaars moment van Excelsior, dat moest toezien dat de bal kort erna via Johan Bakayoko opnieuw achter Van Gassel verdween (2-0).

Kansloos

De aanvaller bereidde twaalf minuten voor tijd ook de 3-0 voor, die werd afgerond door Mohammed Nassoh. Marinus Dijkhuizen had kort ervoor na Modeste Duku ook Couhaib Driouech en Raphaël Eyongo ingebracht, maar die aanvallende impulsen konden niet voorkomen dat Excelsior kansloos onderuitging. Dinsdag kan Excelsior zich al revancheren voor deze offday als het inhaalduel tegen ADO Den Haag op het programma staat.

Bekijk hieronder de reactie van Marinus Dijkhuizen:

Doelpunten deze wedstrijd

57. Fedde Leysen 1-0
68. Johan Bakayoko 2-0
78. Mohammed Nassoh 3-0

Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Gele kaarten: Eijgenraam, Duku, Dallinga (Excelsior Rotterdam)

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel (K)
2. Siebe Horemans
4. Redouan el Yaakoubi (A)
6. Abdallah Aberkane
8. Mats Wieffer
9. Thijs Dallinga
10. Reuven Niemeijer
16. Sven Nieuwpoort
24. Brandon Ormonde-Ottewill
32. Joshua Eijgenraam
33. Julian Baas

Wissels Excelsior Rotterdam:
46. Kenzo Goudmijn in plaats van Joshua Eijgenraam
69. Modeste Duku in plaats van Abdallah Aberkane
76. Couhaib Driouech in plaats van Julian Baas
76. Raphaël Eyongo in plaats van Reuven Niemeijer

Klaar voor de volgende pot?

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets