Excelsior Rotterdam huurt Kenzo Goudmijn van AZ Alkmaar

7 januari 2022

Excelsior heeft zich per direct versterkt door de komst van Kenzo Goudmijn. De 20-jarige middenvelder wordt gehuurd van AZ Alkmaar en sluit voor het aankomende half jaar aan bij de hoofdmacht van de Kralingers. De jongeling tekende vandaag zijn huurcontract in het Van Donge & De Roo Stadion.

Talentvolle middenvelder
De 20-jarige Goudmijn kan op verschillende posities op het middenveld uit de voeten en is een welkome versterking voor Excelsior. Technisch directeur Nick Kersten: ,,Kenzo staat bekend als een behendige middenvelder met creativiteit en aardig wat voetbalintelligentie. Hij ziet en voelt het spelletje heel goed aan. Bij Sparta Rotterdam kwam hij naar zijn idee te weinig aan spelen toe en daarom zijn wij met elkaar in contact gekomen. Hij stond open voor het sportieve plan dat wij hem voorlegden en uiteindelijk zijn wij er ook met AZ uitgekomen. Hij is precies de versterking die wij in onze selectie nodig hebben en daarom zijn we verheugd om Kenzo voor het komend half jaar op huurbasis te kunnen verwelkomen.’’

Goede eerste indruk
Toen bleek dat Goudmijn in de winterstop kon uitkijken naar een nieuw avontuur hoorde hij al vrij snel van de interesse van Excelsior: ,,Het afgelopen half jaar ben ik bij Sparta Rotterdam geweest, maar dat is voor beide kanten niet uitgepakt zoals we hoopten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Excelsior meldde zich vervolgens al heel snel. We hebben een paar goede gesprekken gehad met de hoofdtrainer en technisch directeur en dat zorgde voor een goed gevoel bij mij. Daarom heb ik nu deze keuze gemaakt.’’

Promotie afdwingen
Voor Goudmijn is de stap naar Excelsior Rotterdam een weloverwogen beslissing. Hij had het op zich naar zijn zin in Rotterdam en maakt daarom met een goed gevoel de overstap van West naar Oost. Dat doet hij wel met een duidelijk doel voor ogen: ,,Op mijn leeftijd moet ik veel spelen en dat is bij Sparta te weinig gelukt. Daarom wil ik bij Excelsior zoveel mogelijk spelen. Daarnaast wil ik belangrijk zijn en zo hoog mogelijk eindigen dit seizoen om een promotie te kunnen afdwingen.’’

Groot talent
Goudmijn staat bij AZ Alkmaar te boek als een groot talent. Op zijn tiende maakte hij de overstap van VV Reiger Boys naar de jeugdopleiding van AZ. Hij doorliep alle hoogste elftallen en al op zijn zestiende debuteerde hij voor Jong AZ in de Eerste Divisie. Op 16 mei 2019 maakte hij zijn eerste minuten in het eerste elftal van de Alkmaarders in de Eredivisie, uitgerekend in de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam (4-2). Goudmijn heeft in totaal al zo’n 100 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan.

Klaar voor
De in Alkmaar geboren en getogen voetballer omschrijft zichzelf als een aanvallende middenvelder, sterk aan de bal, met een goede dribbel, om zo kansen te creëren. Nu de overstap naar Excelsior Rotterdam definitief is, hoopt hij zo spoedig mogelijk zijn debuut voor de Kralingers te kunnen maken: ,,Ik ben fit, ben ook tijdens de vakantie bezig geweest, dus wat dat betreft ben ik er klaar voor. Ik zou zondag tegen ADO Den Haag kunnen spelen’’, besluit hij ambitieus.

Bekijk hier het interview met Kenzo Goudmijn:

Gerelateerd nieuws

do 11 januari 2024

Kenzo Goudmijn keert terug bij Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam huurt Kenzo Goudmijn opnieuw van AZ. De 22-jarige middenvelder wordt voor anderhalf jaar gehuurd…

Lees meer

di 28 juni 2022

Kenzo Goudmijn ook komend jaar bij Excelsior Rotterdam

Kenzo Goudmijn staat morgen op het trainingsveld voor de eerste training van het seizoen van Excelsior…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets