Excelsior Rotterdam Vrouwen wint van VV Bavel en bekert verder

31 januari 2022

De eerste wedstrijd in de TOTO KNVB Beker van dit seizoen stond op het programma voor de Excelsior Rotterdam vrouwen. Van tevoren was al duidelijk gemaakt door de staf dat er van de selectie verwacht werd dat er gewonnen zou worden in Bavel. Dat gebeurde ook, de Kralingse vrouwen wonnen met 1-4 en bekeren verder.

Snelle goal
De wedstrijd was nog maar net begonnen en het eerste doelpunt was al gevallen. Uit de rebound van een corner kreeg Danielle Noordermeer de bal voor haar voeten en die haalde hard uit. Ze zag haar schot in de rechterhoek verdwijnen en zo kwam er al snel een voorsprong op het bord. Een paar minuten later kreeg Sabrine Ellouzi een goede kans, maar zij speelde de bal net te ver voor zich uit waardoor de keepster kon ingrijpen.

Goals van de backs
Uiteindelijk was het Nikki Ridder die voor de 0-2 mocht tekenen. Na een goede combinatie op het middenveld kwam ze alleen voor de keepster te staan en kon ze de bal simpel binnenschieten. Nog geen kwartier later maakte Noordermeer de 0-3, opnieuw met een hard afstandsschot. De ploeg van Richard Mank bleef dominant en gaf weinig weg. Via Naomi Piqué, Stephanie Coelho Aurelio en Sabrine Ellouzi kreeg de ploeg kansen, maar het bleef bij 0-3.

Dominant
De tweede helft leek de ploeg van Richard Mank gelijk de druk op te voeren. Yentl van Goch wel snel werd diep gestuurd en kreeg een grote kans. Vanaf de 50e minuut kwamen er ook veel kansen voor Kleine, Coelho Aurelio en Noordermeer, maar helaas kwamen ze elke keer net tekort in de afronding. Wel bleven ze dominant aan de bal en kreeg VV Bavel weinig tot geen kansen.

Debutanten
In de 64e minuut leek de 0-4 te vallen maar de bal werd net van de lijn gehaald. Uiteindelijk kwam de 0-4 in de 80e minuut uit een corner van Ellouzi die via de keepster van VV Bavel in het doel belande. Helaas was het laatste doelpunt niet voor de Kralingse vrouwen maar voor VV Bavel. Na een ongelukkig moment kwam de stand namelijk op 1-4 te staan. Jackie Huijsing en Annabel van Berkel mochten in de slotfase nog debuteren voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. Aan de stand veranderde niets meer.

In de volgende bekerronde spelen onze vrouwen tegen de winnaar van het duel tussen VV Alkmaar en SC Heerenveen.