Excelsior versterkt zich met talentvolle Luuk Admiraal

24 januari 2022

Excelsior Rotterdam heeft de talentvolle linksbuiten Luuk Admiraal gecontracteerd. De 19-jarige aanvaller tekent in Kralingen een contract voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar. Admiraal komt over van Tweede Divisionist VV ASWH en sluit per direct aan bij de selectie van Marinus Dijkhuizen. De stap naar het betaalde voetbal past perfect bij de ambities van de Ambachtse groeibriljant.

Groot talent
In de afgelopen twee seizoenen maakte Luuk Admiraal furore bij VV ASWH in de Jack’s League (Tweede Divisie). Zijn ontwikkeling bleef niet onopgemerkt in Rotterdam-Kralingen. Technisch directeur Nick Kersten: ,,Luuk Admiraal is een talentvolle linksbuiten die de laatste jaren bezig is aan een ijzersterke opmars. In het lopende seizoen, dat werd onderbroken door corona, liet hij zien dat hij van grote waarde is voor ASWH. Voor zijn eigen ontwikkeling wil hij doorstromen naar een hoger niveau en minuten gaan maken bij een betaaldvoetbalclub. Hij vindt Excelsior Rotterdam daar de juiste club voor. Als spits is Luuk heel leergierig en gretig richting de toekomst. Dit past naadloos bij de ambities van Excelsior Rotterdam en daarom zijn wij blij hem te mogen verwelkomen.’’

Hier wil ik voetballen
,,Dit voelt serieus goed’’, zegt de kersverse aanwinst nadat hij zijn handtekening heeft gezet onder zijn eerste profcontract. ,,Negentien jaar is natuurlijk relatief oud om de overstap te maken naar het betaalde voetbal. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt. Er zijn genoeg voorbeelden van jongens die op latere leeftijd die stap hebben gezet en alsnog een prima carrière hebben gehad. Ik denk dat Excelsior de juiste club is voor mij om deze stap nu te zetten. Na het eerste gesprek wist ik al: hier wil ik voetballen. Daarna is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Dat zit zowel in het verhaal van de club als het plan dat Excelsior met mij heeft.’’

Ontwikkelen
Voor Admiraal is de stap naar de Keuken Kampioen Divisie een beloning voor zijn harde werken, maar klaar is de 19-jarige aanvaller nog lang niet: ,,Het zal best even wennen zijn, de intensiteit van de trainingen is hier natuurlijk hoger dan bij ASWH en ook ga ik veel vaker trainen. Het zou onrealistisch zijn te denken dat ik meteen in de basis zal staan. Mijn plan is om zo snel mogelijk topfit te zijn zodat ik volle bak kan meetrainen, wedstrijden met onder 21 kan spelen en minuten kan maken in het eerste elftal om mezelf te ontwikkelen. Ik geef mezelf een half jaar om aan het niveau te wennen en volgend seizoen moet ik er dan vanaf het eerste moment staan. Dat is ook de reden waarom ik graag in de winterstop deze stap wilde zetten.’’

De juiste keuze
Nick Kersten: ,,Als Excelsior hadden wij Luuk al langer op het oog. Dat wij hem nu kunnen verwelkomen in Kralingen geeft aan dat wij nadrukkelijk bezig zijn met de jeugd en de toekomst.’’ Via zijn zaakwaarnemer en oud-teamgenoot Henrico Drost hoorde Luuk van de interesse van Excelsior. Na verschillende gesprekken met Excelsior koos hij vol overtuiging voor de Kralingers. ,,Henrico heeft hier natuurlijk zelf gespeeld, dus hij weet wat voor club Excelsior is. Hij denkt ook dat dit voor mij de juiste keuze is. Maar uiteindelijk ben ik vooral op mijn eigen gevoel afgegaan en dat is, zoals gezegd, vanaf het eerste gesprek meteen goed geweest.’’

Gouden Bal
Dat Luuk Admiraal een stap zou maken naar het betaalde voetbal, zal volgers van de Jack’s League niet verbazen. Zij verkozen de aanvaller onlangs tot beste speler van 2021 en dat leverde hem de Gouden Bal op. Hij bleef daarmee veel gerenommeerde namen in het amateurvoetbal voor. ,,Nou beste speler’’, relativeert Luuk deze prijs met een glimlach. ,,In elk geval de speler met de beste statistieken. Ik ben zeker belangrijk geweest voor het team. Maar ik moet die ballen wel op de juiste momenten krijgen, dus wat je teamgenoten doen is net zo belangrijk. Uiteraard is het wel leuk om zo’n prijs te winnen.’’

Veel zin in
De stap naar het betaald voetbal betekent voor Luuk Admiraal dat hij voor het eerst een ander shirt zal dragen dan dat van VV ASWH. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van de Ambachters, ondanks dat er eerder interesse was van diverse BVO’s. ,,Als mij in de jeugd werd gevraagd of ik in het eerste van ASWH wilde gaan spelen, dan zei ik altijd: ‘nee, want dan wil ik al weg zijn.’ Ik heb ook een paar keer stage gelopen, maar toen lukte het helaas net niet. Nu is het wel zo ver. Ik heb altijd bij ASWH gezeten, dus het zal in het begin vast wennen zijn. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik snel zal wennen. Ik heb er in elk geval heel veel zin in.’’

Bekijk hieronder het interview met onze aanwinst Luuk Admiraal:

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets