Excelsior Vrouwen ondanks goed spel onderuit tegen PSV

15 januari 2022

Excelsior Rotterdam Vrouwen moest voor de eerste wedstrijd van 2022 naar PSV Vrouwen. Waar eerder dit jaar in het eigen van Donge & de Roo Stadion met 1-1 gelijk werd gespeeld, was er deze keer ook goede hoop om een of meerdere punten mee te nemen naar Rotterdam. Hoewel Excelsior Rotterdam een goede wedstrijd speelde, bleek een schot fataal en verloor de ploeg met 1-0 van de Eindhovenaren.

Aftasten
De eerste helft begon heel rustig, beide ploegen leken nog af te tasten waar de kansen lagen. Excelsior probeerde vooral verdedigend goed te gaan staan. De eerste kans van de wedstrijd was voor PSV. De linksback stoomde op en gaf een lage voorzet. Ze bereikte haar medespeelster, maar die kon de bal niet op doel krijgen. Een paar minuten later was het de beurt aan Excelsior om gevaarlijk te worden. Angela Versluis kreeg ruimte aan de linkerkant van het veld en gaf een voorzet. Helaas kon ze haar medespeelster niet bereiken.

Gevaarlijkste kans
De gevaarlijkste kans van de eerste helft was voor Sabrine Ellouzi. Zij kreeg de bal diep gespeeld door Danielle Noordermeer en liep goed weg bij haar tegenstander. Ze haalde hard uit en zag dat ze keepster Van Veenendaal had verrast met de keuze om in de korte hoek te schieten. De bal leek de kruising in te vliegen, maar helaas raakte ze net de lat. In de 22e minuut kreeg Versluis een gele kaart na commentaar op de scheidsrechter. Er waren verder maar weinig kansen en dus was het halverwege nog 0-0.

Herpakken
Na rust leken de PSV Vrouwen meer te gaan drukken. Dit leverde tien minuten in de tweede helft een grote kans op. Gelukkig zag keepster Ricci Geenen de bal hoog over gaan. In de 62e minuut was het wel raak voor PSV. Rechtsback Anika Rodriquez stoomde op, sneed naar binnen en haalde uit. Het schot was niet heel hard, maar belandde wel in de verre hoek. Excelsior probeerde zich snel te herpakken en leek de druk op te gaan voeren. Zo creëerde de ingevallen Nur Al Jawahiri een mooie kans door een goede voorzet te geven, maar helaas kon ze haar teamgenoten niet bereiken.

Lege handen
Excelsior bleef hoog druk zetten en maakte het PSV erg moeilijk. Hierdoor kreeg Stephanie Coelho Aurélio de bal voor haar voeten uit de rebound van een voorzet. Ze kon hard uithalen, maar zag haar schot naast gaan. De laatste kans voor Excelsior was een grote in de 92e minuut. Coelho Aurélio gaf een voorzet vanaf de rechterflank en de bal belande voor de voeten van Sabrine Ellouzi. Zij leek haar zesde van het seizoen te gaan maken. Helaas zat er iets te veel kracht in het schot en zag ze de bal net over de lat gaan. Hierdoor bleef het 1-0 en ging Excelsior ondanks een goede wedstrijd met lege handen naar huis.

Doelpunt:
62. Anika Rodriguez 1-0

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
20. Ricci Geenen (K)
2. Nikki Ridder (A)
3. Danielle Noordermeer
9. Angela Versluis (73. Yentl van Goch)
11. Sabrine Ellouzi
12. Naomi Piqué
14. Iris van Bokhoven
15. Lieve van Vliet
22. Rachel Kleine
24. Stephanie Coelho Aurélio
26. Britt Udink (59. Nur Al Jawahiri)

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets