Excelsior Vrouwen verliest in slotfase van PEC Zwolle Vrouwen

14 maart 2022

Na het midweekse optreden in de gewonnen kwartfinale op SC Heerenveen Vrouwen inde TOTO KNVB Beker stond het competitie duel tegen PEC Zwolle Vrouwen op de kalender. Eerder in het seizoen werd er in het eigen van Donge & De Roo Stadion al eens in de slotfase van de Overijsselse vrouwen gewonnen. Helaas waren het ditmaal de blauw-witten die de drie punten mee huiswaarts namen na een doelpunt in de slotfase en zodoende met 1-2 wonnen.

Rustige openingsfase
Hoewel Excelsior tegen SC Heerenveen Vrouwen fel aan de wedstrijd begon, was het tegen PEC Zwolle het tegenovergestelde. De ploeg van Richard Mank liet het initiatief aan de gasten. In de 3de minuut leverde dit een gevaarlijke counter op, maar gelukkig was het Daniëlle Noordermeer die dankzij een sliding haar ploeg voor een achterstand behoedde. Na het eerste gevaar voor Zwolle was het Excelsior dat gevaarlijk werd. Versluis vond Ellouzi in het zestienmetergebied, echter werd zij voordat zij haar schot kon lossen afgestopt door de Zwolse verdediging. Uit de counter die volgde was het vervolgens PEC wat de lat trof en daarmee Excelsior met de schrik vrij liet komen.

Na het gevaar van PEC was het Excelsior wat steeds meer begon aan te vallen. Uiteindelijk was het Piqué die het gevaarlijkste moment kon noteren. Na een combinatie met Coelho Aurélio en Versluis kon Piqué voorgeven. Haar voorzet werd echter op het laatste moment weggekopt waarna de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Snelle goals
In de tweede helft begon Excelsior een stuk feller en dat resulteerde in de openingstreffer. Uit een corner was het uiteindelijk Daniëlle Noordermeer die er als de kippen bij was om de bal tegen de touwen te schieten. De verdedigster bracht haar ploeg verdiend op voorsprong na de sterke fase na rust. Lang kon de ploeg van Mank echter niet genieten van de voorsprong. Na een overtreding in het strafschopgebied ging de bal op de stip. Het was uiteindelijk Van Koot die de bezoekers op gelijke hoogte bracht.

Slotfase
Excelsior probeerde zich na de gelijkmaker snel te herpakken en opzoek te gaan naar de voorsprong. Angela Versluis was dichtbij een treffer, maar zij werd na een veel belovende actie uiteindelijk net genoeg lastig gezeten door de verdediging van de bezoekers. In het restant van de tweede helft volgde een spel waarin beide ploegen aanvallend voetbal speelde om met de winst naar huis te gaan. Voor Excelsior was het in de slotfase doordrukken om kansen te creëren, maar uiteindelijk was het Banarsie die met een afstandsschot de Kralingse vrouwen in rouw dompelde. 1-2.

Halve finale TOTO KNVB Beker
Lang kan de ploeg van hoofdtrainer Richard Mank niet bij de nederlaag stil staan. Het vizier van zijn ploeg gaat volledig op de historische halve bekerfinale tegen de Ajax Vrouwen. Aanstaande zaterdag wordt er om 19:30 in Amsterdam afgetrapt aan dat duel.

Doelpunten:
1-0 – 51′ Danielle Noordermeer
1-1 – 53′ Moïsa van Koot (P)
1-2 – 90′ Amy Banarsie

Opstelling Excelsior Vrouwen:
20. Ricci Geenen (K)
2. Nikki Ridder
3. Daniëlle Noordermeer
6. Beau Rijks
9. Angela Versluis (76’ Yentl van Goch)
11. Sabrine Ellouzi
12. Naomi Pique
15. Lieve van Vliet (60’ Nadine de Breij)
19. Nur al Jawahiri (60’ Katelyn Hendriks)
22. Rachel Kleine
24. Stephanie Coelho Aurélio (60’ Anne Bhagerath)

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets