Geslaagde voetbaldagen bij Flakkee en SC Excelsior

9 maart 2022

Op dinsdag 1 maart was de eerste Excelsior Voetbaldag van 2022. De trainers werden hartelijk ontvangen door de mensen van onze amateurpartner MSV & AV Flakkee, waar deze dag werd gehouden. Na het ontvangst gingen de trainers direct aan de slag om alle materialen neer te zetten en vanaf 9:00 uur druppelden de eerste kinderen binnen, meldden zich aanbij trainsters Anne en Bo en kregen hun Excelsior-shirtje. Na het openingspraatje van Richard Mank mocht de enthousiaste groep aan de slag.

In verschillende groepen deden de spelers verschillende oefeningen. Techniek, passen/trappen, dribbelen, alles kwam aan bod! Nadat alle groepen aan de beurt waren geweest, was het tijd voor wat drinken en mochten de spelers vragen bedenken voor de persconferentie met de speelsters van het Excelsior vrouwenteam. Tijdens deze persconferentie werden trainster, maar ook speelster van Excelsior, flink ondervraagd. Leuke maar ook pittige vragen. De ‘journalisten’ die de leukste vragen stelden, kregen een prijsje.

Na de lunch, die prima werd verzorgd door de mensen van MSV & AV Flakkee, begon het tweede deel vanm de training waarbij vooral plezier voorop stond. Penalty shoot outs, partijtjes en het technieknet werden ingezet om de spelers op een leuke manier uit te dagen. Na weer een uur bezig te zijn geweest en eend rinkpauze was het tijd voor de afsluitende partijtjes. Daarna kregen alle kinderen hun certificaat en konden zowel zij als de trainers voldaan huiswaarts na een geslaagde dag.

Een dag later, op woensdag 2 maart, was de tweede Excelsior Voetbaldag bij Sportclub Excelsior. Rond een uur of 10 hadden allen kinderen zich aangemeld en omgekleed. Na het openingspraatje werden de groepen weer gemaakt en gingen de kinderen aan de slag met hun eerste oefening, een 4 tegen 4-toernooi. Drie potjes van 15 minuten van hoog niveau en de spanning was voelbaar. Daarna was het tijd voor een korte pauze.

Tijdens deze pauze konden de deelnemers de training bekijken van het eerste elftal van Excelsior Rotterdam. Zij waren toevallig bezig met een partijvorm en alle doelpunten werden met luid gejuich ontvangen. Toen de training voorbij was, was het tijd voor een persconferentie met trainsters Bo en Anne. Ook hier werden weer pittige vragen gesteld. Na de persconferentie was het tijd voor de lunch, die werd verzorgd door trainer Richard!

Daarna was het tijd voor de volgende trainingen. Ook dit waren weer voornamelijk spelletjes: penalty shoot outs, schieten op het technieknet en leuke partijtjes. Alles werd met veel plezier gedaan door de spelers. Vervolgens was het tijd voor de afsluitende partijtjes 7 tegen 7. Vermoeid maar met veel inzet gingen de spelers dit laatste half uur in. Mooie doelpunten, goede acties en leuk samenspel vormden een mooi einde van een geslaagde dag.

Excelsior bedankt alle deelnemers van MSV & AV Flakkee en Sportclub Excelsior voor hun komst en we kijken uit naar de volgende voetbaldagen! Binnenkort meer nieuws hierover!

Meer amateurpartners

vr 24 februari 2023

COERVER INTRO CURSUS EXCELSIOR ROTTERDAM

In samenwerking met Coerver Coaching organiseren we op zondag 26 maart 2023 de Coerver Intro Cursus.…

Lees meer

do 12 januari 2023

Gratis aanmelden voor NK Shootout

Is jouw vereniging/voetbalschool/school op zoek naar een leuke activiteit meld je dan nu gratis aan via…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets