Excelsior Vrouwen verliest met grote cijfers van Ajax Vrouwen

24 april 2022

Het beloofde een moeilijke middag te worden voor de Kralingse vrouwen tegen Ajax Vrouwen. Helaas werd het nog lastiger dan gedacht en werd met 2-8 verloren. Toch waren er nog een paar lichtpuntjes, onder meer doelpunten van Rachel Kleine en Iris van Bokhoven.

Rebound
Richard Mank koos ervoor om Zenna van Delft in de basis te zetten op de linksback positie, haar basisdebuut voor Excelsior. De wedstrijd begon goed voor Excelsior. Lieve van Vliet stond helemaal vrij en werd de ruimte in gestuurd, hierdoor kon zij de bal voorgeven op Naomi Piqué en Sabrine Ellouzi. Helaas was de pass net te scherp en konden beide speelsters net niet bij de bal. Hierna kwam Ajax lang aan de bal en dat resulteerde in de 6e minuut in een doelpunt voor Romée Leuchter. Ricci Geenen moest een hard schot blokken en Leuchter was er rap bij om de rebound binnen te tikken.

Verre hoek
Excelsior liet Ajax veel de bal hebben en probeerde er een aantal keer gevaarlijk uit te komen, maar helaas was het Tiny Hoekstra die met een kopbal voor 0-2 zorgde. Amper een minuut later kreeg Ellouzi een grote kans om de 1-2 te maken, maar helaas trof ze de keepster. Vanuit de toegekende hoekschop was het Rachel Kleine die de bal mooi in de verre hoek kopte, waardoor het alsnog 1-2 werd. Helaas was het Ajax dat het laatste doelpunt maakte van de eerste helft. Leuchter draaide weg bij haar verdedigster en kon de bal hard in de korte hoek schieten.

Op slot
Excelsior probeerde de tweede helft te starten met fel verdedigen en de ruimtes te benutten. Zo kreeg Piqué in de 52e minuut een grote kans, maar kon de keepster de bal nog net raken waardoor deze op de lat kwam. Vanuit de rebound werd er nog geschoten, maar naast getikt door de verdediging van Ajax. Helaas was het drie minuten later Leuchter die voor de 1-4 tekende en de wedstrijd op slot leek te gooien.

Grote kansen
Hoewel Excelsior nog een aantal grote kansen kreeg via Piqué, Ellouzi en Van Bokhoven. Jammer genoeg was Iris van Bokhoven de enige die haar schot tussen de palen kreeg en voor 2-5 tekende in de 65e minuut. Uiteindelijk bleef Ajax doorgaan en werd het uiteindelijk 2-8. Een resultaat waar niemand blij mee was in Kralingen, ook omdat er een gevoel achterbleef dat er meer doelpunten in hadden gezeten voor de thuisploeg. Op vrijdag 6 mei is de volgende wedstrijd voor de Kralingse vrouwen uit tegen VV Alkmaar, waar ze zich gaan proberen te herpakken na dit resultaat.

Doelpunten:
6. Romée Leuchter 0-1
18. Tiny Hoekstra 0-2
20. Rachel Kleine 1-2
33. Romée Leuchter 1-3
55. Romée Leuchter 1-4
63. Chasity Grant 1-5
65. Iris van Bokhoven 2-5
76. Sherida Spitse 2-6
80. Tiny Hoekstra 2-7
90. Romée Leuchter 2-8

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
20. Ricci Geenen
2. Nikki Ridder
3. Danielle Noordermeer
6. Beau Rijks
9. Angela Versluis (57. Iris van Bokhoven)
11. Sabrine Ellouzi
12. Naomi Piqué
15. Lieve van Vliet
22. Rachel Kleine
23. Zenna van Delft
24. Stephanie Coelho Aurélio (70. Anne Bhagerath)

Bekijk hier de reactie van Richard Mank voor ESPN.

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets