Marinus Dijkhuizen verlengt, huidige staf blijft bij elkaar

19 april 2022

De technische staf voor het seizoen 2022-2023 is rond. Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen verlengt zijn contract met één seizoen. Ook assistent-trainer Marco Gentile is er komend jaar weer bij. Met Thomas Verhaar, dit seizoen al parttime actief als assistent, komt er een fulltime trainer bij. Hij zet zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst voor twee seizoenen. De huidige contracten van assistent-trainer Ruben den Uil en keeperstrainer Ronald Graafland lopen allebei nog tot 2023 door.

Tevreden
Technisch directeur Nick Kersten is blij dat de technische staf voor het seizoen 2022-2023 rond is: ,,Wij zijn erg tevreden over de staf en de manier waarop zij samenwerken. Het is een goed team. Er zitten verschillende persoonlijkheden in en ze vullen elkaar goed aan. Wij geloven in de werkwijze die we momenteel hanteren en gaan die komend jaar nog verder professionaliseren. We gaan samen verder bouwen op het fundament dat we dit seizoen met z’n allen hebben gelegd. Met als doel de ontwikkeling van spelers nog verder te optimaliseren.’’

Uitbreiden
,,We staan straks vier dagen in de week met vijf trainers op het veld. Elke trainer heeft vier tot vijf jongens onder zich en dat is ideaal voor hun ontwikkeling. Ook gaan we nog meer doen met video-analyse. Daar hebben we dit seizoen al flinke stappen ingezet, maar dat willen we verder uitbreiden om nog meer wedstrijd- en trainingsbeelden met spelers te kunnen delen. Zo werken we aan de ontwikkeling van de spelers, het team en de speelwijze. Dit alles gebeurt onder aansturing van Marinus Dijkhuizen, die dit jaar al meer in de managersrol is gekomen.’’

Gericht werken
Marinus Dijkhuizen: ,,Het eerste seizoen met de huidige staf is mij hartstikke goed bevallen. Daarom was het bij elkaar blijven van deze groep voor mij een belangrijke voorwaarde om te blijven. Gelukkig denkt de club daar hetzelfde over en ben ik blij dat we nog een jaar met elkaar doorgaan. We hebben een goede mix van ervaren trainers en jonge mensen, zoals Ruben en Thomas. Zij zorgen onder meer voor nieuwe, frisse ideeën en trainingsvormen. Onze manier van werken past bij de huidige tijd. We kunnen met elkaar heel gericht met spelers werken. Doordat we meer trainers hebben, kan ik meer de overview houden en op bepaalde spelers of details inzoomen.’’

Ontwikkelen
,,Ik heb dit jaar voor het eerst met Ruben samengewerkt en voor Thomas was het zijn eerste seizoen als trainer. Marco en Ronald werken al wat langer bij Excelsior. De klik binnen de staf is heel goed en ik denk dat we, nu we elkaar wat beter kennen, alleen maar nog beter gaan samenwerken. En ik vind Excelsior nog steeds een heel prettige club om te werken. Door de stap die we als club hebben gemaakt, kunnen we maatwerk leveren aan spelers, waardoor zij zich nog beter kunnen ontwikkelen. Het huidige seizoen bewijst dat deze manier van werken succesvol kan zijn.’’

Voortbouwen
,,Het gevolg van ons succes is wel dat bepaalde spelers in de belangstelling staan van andere clubs en zullen vertrekken. Aan de andere kant is dat, los van het bedrag dat deze jongens in dat geval voor de club opleveren, een bewijs voor andere talenten dat Excelsior een geschikte club is om jezelf als speler te ontwikkelen. Vorig jaar hebben we een vervelend seizoen gehad, maar ik ben er heel blij mee hoe we het nu doen. Je merkt ook aan het enthousiasme en de positiviteit die binnen en rond de club hangt, dat we goed bezig zijn. Daar kunnen we met z’n allen op voortbouwen.’’

Succesvol jaar
Dijkhuizen, die eerder ook als speler uitkwam voor Excelsior Rotterdam, werd in januari 2014 voor het eerst aangesteld als hoofdtrainer van de club. In dat seizoen promoveerde Excelsior Rotterdam onder zijn leiding naar de Eredivisie. Na een succesvol jaar op het hoogste niveau kreeg hij de kans om trainer te worden van het Engelse Brentford FC. Daarna was hij werkzaam voor NAC Breda, SC Cambuur en FC Utrecht. In januari 2020 keerde Dijkhuizen terug als hoofdtrainer in Kralingen.

Thomas Verhaar
Thomas Verhaar zette vorig jaar een punt achter zijn profvoetbalcarrière en sloot parttime aan als assistent-trainer bij Excelsior Rotterdam om ervaring op te doen in het trainersvak. Hij richt zich vooral op de aanvallers in de selectie. Zijn contract wordt met twee seizoenen verlengd en omgezet in een fulltime aanstelling. Verhaar gaat naast zijn werkzaamheden bij Excelsior Rotterdam de UEFA A-trainerscursus volgen en is als speler nog actief voor het Amsterdamse AFC, dat uitkomt in de tweede divisie.

Marco Gentile
Marco Gentile is sinds 2015 werkzaam voor Excelsior Rotterdam. Aanvankelijk als video-analist, maar al snel werd hij ook assistent-trainer. Gentile houdt zich als voormalig verdediger (onder meer ADO Den Haag, MVV en Willem II) vooral bezig met de achterste linie. Daarnaast is hij met Sjoerd Bos verantwoordelijk voor de video-analyse.

Faciliteiten
,,Wij zijn blij dat we deze staf bij elkaar kunnen houden’’, benadrukt Nick Kersten nogmaals. ,,Daarnaast gaan we investeren in onze faciliteiten. Jongens moeten hier alles willen doen om zich te ontwikkelen, maar dan moeten wij ze ook het maximale bieden om dit te kunnen realiseren. Ook wordt de koppeling met jeugdafdeling, onder leiding van ons nieuwe hoofd opleiding Rogier Veenstra, nog belangrijker. We zullen de jeugdafdeling en het eerste elftal nog meer op elkaar laten aansluiten. Met al deze ontwikkelingen zetten we weer een flinke stap voorwaarts.’’

Gerelateerd nieuws

ma 29 mei 2023

29 mei 2022: 'Promotie van het voetbal met de hoofdletter V'

Voor de vijfde keer sinds de eeuwwisseling promoveerde Excelsior Rotterdam op 29 mei 2022 naar de…

Lees meer

wo 23 december 2020

Marinus Dijkhuizen kijkt terug op de eerste seizoenshelft

We zijn bijna op de helft van het seizoen. Met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen blikken we terug…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets