Slechte start beslist wedstrijd tegen FC Twente Vrouwen

1 april 2022

Na de verloren wedstrijd tegen stadsgenoot Feyenoord Rotterdam (2-0) mocht Excelsior Rotterdam Vrouwen aantreden in het eigen van Donge & De Roo Stadion tegen de koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, FC Twente. Helaas was de koploper door een slechte start en een groot verschil in afronding een maatje te sterk voor de Kralingse vrouwen en werd uiteindelijk met 0-5 verloren.

Slecht begin
Excelsior Rotterdam vrouwen werd gelijk onder druk gezet door FC Twente en daardoor werd het al na twee minuten 0-1. Een voorzet vanaf de rechterkant werd verkeerd geraakt door Rachel Kleine waardoor de bal in het eigen doel belandde. Na de eerste tegengoal probeerde Excelsior zich te herpakken, maar helaas zonder resultaat. In de 7e minuut werd de achterstand vergroot door Fenna Kalma, die de bal kon binnenkoppen na een voorzet van Renate Jansen.

Weggewerkt
Excelsior probeerde iets terug te doen, maar zonder succes. FC Twente kreeg in de 19e minuut een hoekschop, die weggewerkt leek te kunnen worden. Helaas raakte Rijks de bal net verkeerd en passeerde ze haar eigen keepster. Het werd ook al snel 0-4 door Kayleigh van Dooren. Uiteindelijk kreeg Excelsior Rotterdam nog wel kansen zoals in de 33e minuut toen Sabrine Ellouzi uit de rebound van de corner de bal in de verre hoek leek te krullen, maar helaas kon de keepster de bal pakken. De laatste kans was voor Ellouzi, die de bal via Britt Udink kreeg, maar helaas zat er net een Twents been tussen.

Weinig tempo
Excelsior Rotterdam Vrouwen probeerde de tweede helft met meer focus en strijd in te gaan en zoveel mogelijk proberen te herstellen waar het kon. Zo probeerde de thuisploeg via een counter te scoren, maar helaas kon Ellouzi haar verdedigster niet passeren. De rest van de tweede helft gebeurde er weinig. Er zat weinig tempo in het spel van beide ploegen en er gebeurde weinig. Tot de 79e minuut. Toen leek de ingevallen Anne Bhagerath bijna voor een doelpunt te tekenen, maar helaas werd haar schot geblokt. Daarna zette Renate Jansen de eindstand op het bord door een vrije trap hard in de linkerhoek te schieten.

Doelpunten:
2. Rachel Kleine 0-1 (eigen doel)
7. Fenna Kalma 0-2
19. Beau Rijks 0-3 (eigen doel)
24. Kayleigh van Dooren 0-4
85. Renate Jansen 0-5

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
20. Ricci Geenen
2. Nikki Ridder
3. Danielle Noordermeer
6. Beau Rijks
11. Sabrine Ellouzi
12. Naomi Piqué
15. Lieve van Vliet
16. Katelyn Hendriks (58. Yentl van Goch)
22. Rachel Kleine
24. Stephanie Coelho Aurélio (75. Anne Bhagerath)
26. Britt Udink

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets